Encara no coneixeu la Clotxa?

La Ribera d’Ebre celebra la vuitena festa amb aquest plat com a protagonista
Surtdecasa Ebre
,
01/04/2011
Fires i festes
Ascó acollirà el proper diumenge dia 27 de febrer la Vuitena Diada de la Clotxa, organitzada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre juntament amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la comarca i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ascó.
 
Per aquells que encara no heu descobert un menjar tan exquisit, us diré que es tracta d’un plat tradicional de la Ribera d’Ebre que té els seus orígens en els àpats que feien els treballadors del camp els dies de feina. Voleu saber com es prepara? Ara us ho dic. La manera típica és obrir dos pans de mig quilo pel mig i buidar-los la molla (però no la llenceu!), i després, omplir el pa amb escalivada de ceba, all i tomàquet, sense oblidar l’arengada a la brasa. Cal, llavors, recórrer a l’oli de les Terres de l’Ebre per impregnar bé el pa i, ara és quan necessitem la molla, ja que s’ha de tapar el preparat. Per llepar-se els dits, no?
 
Bé, doncs amb el pas dels anys, aquesta recepta tradicional ha vist aparèixer noves versions, sense perdre’n l’essència. I ara, amb la Diada de la Clotxa, la Ribera d’Ebre vol donar a conèixer aquest menjar tan típic, deliciós i, sovint, desconegut.
 
El dia 27, a les 11 del matí a la Plaça del Casal-Rambla Catalunya, començarà les 8a Festa de la Clotxa, on les diferents entitats d’Ascó, juntament amb els restauradors de la Ribera, prepararan la Clotxa, que la podreu degustar adquirint un val de 3€ al Consell Comarcal de la
Ribera d’Ebre, a l’Ajuntament d’Ascó o al lloc de la festa, que finalitzarà a les 13:30 h.
 
La presentació de la festa gastronòmica serà durant la inauguració i anirà a càrrec del cantautor, gastrònom i locutor de ràdio, Pere Tàpias. A més, durant tota la festa la banda 'Penya la Riberenya' d’Ascó amenitzarà musicalment la celebració.
 
Cal apuntar també que, des del dia 27 i fins a l’1 de maig, els restaurants de la Ribera d’Ebre oferiran plats típics amb la Clotxa com a element central. Restaurants d’Ascó, Flix, Garcia,
Móra d’Ebre, Móra la Nova, Rasquera, Riba-roja d’Ebre i La Torre de l’Espanyol. Vaja, que no hi ha excusa per no provar aquest plat!
 
I ja sabeu, no us faci por barallar-vos amb l’oli que sempre troba per on regalimar o amb tot allò que s'escapa en mossegar tan deliciós àpat, perquè val la pena acabar d’oli fins al nas per conèixer el gust més autèntic de la Clotxa tradicional de la Ribera d’Ebre.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar