La Fatarella fa passar el fred amb la clotxa i la Festa de l’Oli

Tot preparat per al diumenge 5 de desembre
Surtdecasa Ebre
,
07/12/2010
Fires i festes

Les borrasses ben parades / i l’escala en bon forcó. / Escarrant les mans no paren, / lo fred se torna suor/, canten els Xeic! i segur que la situació li és ben familiar a més d’un pagès que treballa les oliveres a les nostres terres. A la Fatarella, quan la feina està llesta i l’oli d’oliva verge extra de la temporada ja ha sortit dels molins arriba el moment de presentar-lo en societat.

El 5 de desembre, aquest municipi de la Terra Alta celebra la dotzena Festa de l’Oli en una jornada lúdica, festiva i, sobretot, gastronòmica. De bon matí, per escalfar motors, què millor que un bon esmorzar. Per això, per entrar en calor, heu d’omplir l’estómac amb la clotxa de la Fatarella: pa de pagès, tomàquets, arengada i botifarra, acompanyada d’olives negres i coca d’avellana.

Si sou dels que us agrada participar de totes les activitats que s’hi organitzen, tindreu feina. Podreu fer una marxa en BTT, demostrar les vostres arts fent allioli o reviure els costums d’abans amb els jocs tradicionals que s’han preparat pels més menuts de la festa. Si us hi atreviu, també us podeu inscriure a la demostració de la tècnica tradicional de plegar olives. Tot un art!

I si fa fred, aneu a menjar en alguns dels restaurants que, del 4 al 8 de desembre, participen en les jornades gastronòmiques que us permeten degustar alguns dels plats més típics de la Fatarella. Per fer-ho baixar tot, a la sala de ball del Casal, el mateix dia 5, hi teniu el concert de Pep Gimeno ‘Botifarra’, tot un fenomen folk i un dels millors cantaors valencians
dels últims anys.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar