La festa del menjar arriba plena d’emblemes

Festast, que se celebra de l'11 al 14 de març, comptarà amb la presència de Carme Ruscalleda i Isma Prados
Surtdecasa Ebre
,
18/03/2011
Fires i festes

Per fer boca (i mai millor dit) anunciem que la fira alimentària Festast, que s’estrenarà el proper 11 de març, aterra a Tortosa amb atractius considerables. Va triomfar la primera edició i la segona volen que superi l’anterior. Comencen bé. Augmenten un 15% el nombre d'expositors i cares molt conegudes en el món de la gastronomia posen la seua experiència al servei dels professionals i els consumidors.

Tan aviat com el president d'Alimentària, Josep Lluís Bonet, inauguri la Fira, el recinte ja estarà obert per entrar, mirar i tastar. En total, comptarà amb 71 expositors relacionats amb el món de la gastronomia i el vi; un espai celler per a conferències i presentacions de productes, un espai cuina per a show de fogons de restauradors i, també, una exposició sobre artesania a la cuina. Com us explicàvem en l'article anterior, l'entrada general tindrà un cost de 4 euros i, si inclou tast (entrada+copa+2 tastos), valdrà 6 euros.

  • imatge de control 1per1

Un dels plats forts del diumenge serà la presència del mediàtic cuiner Isma Prados que donarà una classe magistral al públic assistent. El dia següent, el dilluns 14 de març, serà el torn dels professionals. Durant tota la jornada hi haurà conferències, xerrades i demostracions d'experts professionals del sector, com és el cas de Carme Ruscalleda, tres estrelles Michelin i del xef Fran López, una estrella Michelin del restaurant Torreó de l'Indià a l'hotel Villa Retiro; i d'altres gastrònoms, sumillers i coctelers reconeguts nacional i internacionalment.
 
Un dels últims actes de Festast serà el lliurament dels Premis Llorenç Torrado 2011, on una comissió tècnica ha hagut de triar entre 41 candidatures. Aquests premis volen ser un reconeixement a professionals i empreses dels Països Catalans en les categories de cuina i restauració, producció i comerç de productes, i divulgadors que donen a conèixer la cultura gastronòmica catalana. 

A

També et pot interessar