Amposta posa la carxofa al plat

La 17a edició de la Festa de la Carxofa a Amposta tindrà lloc el dissabte 25 de febrer al Pavelló Firal
Surtdecasa Ebre
,
13/04/2012
Menjar i beure
Arriba el fred de febrer i amb ell el temps de la carxofa, un dels productes més nostres. Amposta s'ha convertit, des de ja fa uns quants anys, en la capital d'aquesta verdura i l'edició d'enguany presenta algunes novetats.
 
Sempre s'havia fet en diumenge però enguany és farà en dissabte. Els ampostins volen que la carxofa no solament sigui un atractiu turístic sino també que la gent vagi als comerços a comprar-ne per fer rostides, paelles, etc. Així, la recentment remodelada plaça del Mercat d'Amposta s'afegirà al Pavelló Firal com a escenari de celebració de la festa gastronòmica més important de la ciutat.
 
A partir de les 10 del matí del dissabte 25 de febrer, al Mercat Municipal s'oferirà vermut als que s'apropin i també s'aprofitarà la jornada per celebrar en el mateix emplaçament una nova edició de la fira Fora Estocs organitzada per la Federació de Comerç d'Amposta.
 
El Pavelló Firal serà el lloc on s'oferiran les degustacions de plats cuinats amb carxofa pels restauradors de la ciutat. Els assistents podran triar entre tota l'oferta i fer fins a 8 degustacions de carxofa amb un tiquet de 10 euros.
 
Simultàniament a la degustació, tindrà lloc com ja és habitual, una petita mostra on es podran adquirir productes típics com a arròs, oli, formatges, embotits, flors, etc..
 
A més de la Festa de la Carxofa, la promoció gastronòmica seguirà amb les IX Jornades Gastronòmiques de la Carxofa on diferents restaurants ofereixen menús amb carxofa durant tot el mes de març. 
   

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar