Els fogons “caleros” a punt per l'arrossejat

El 14 d’octubre, L'Ametlla de Mar acollirà la XXVIII edició de la Diada de l’Arrossejat i del Peix
Surtdecasa Ebre
,
23/11/2012
Menjar i beure
Que s'acabi l'estiu no vol dir que s'acabi la vida i les famoses jornades gastronòmiques que omplen els calendaris ebrencs. L'Ametlla de Mar, amb la intenció de fer que cada estació valgui la pena, ha decidit traslladar la jornada de l'arrossejat de l'agost a l'octubre per contribuir a aquesta desestacionalització.
 
Així que prepara't perquè, el diumenge 14 d'octubre, podràs tornar a sentir aquella oloreta a brou que tant t'agrada i el port ple d'aquell bullici festiu, d'uns que trafeguen amb olles, els altres que carretegen el peix i la majoria que s'ho miren amb gana i  fregant-se la llengua per sobre els llavis.
 
La dinàmica de la jornada seguirà la tònica d'altres anys: el concurs d’arrossejat per a cuiners amateurs, en què es preveu que hi participin 46 cuiners, els quals optaran a sis primers premis de Mestres Arrossejaires de 150 € cadascú; i les degustacions d’arròs a l’estil dels pescadors per a tot aquell que s'hi apropi.
 
Enguany, s'incorpora el peix com a element de promoció, fet que, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar i el Club de la Gastronomia, fa que els visitants de la Diada també puguin gaudir de degustacions de peix. Per aquest motiu, l’Àrea Municipal de Turisme ha previst un tiquet que, al preu de 5 €, donarà l’oportunitat de poder fer una degustació d’arrossejat, dues de peix i dues de cava.
 
La Diada tindrà lloc a l’espai portuari adjunt al Centre d’Interpretació de la Pesca (CIP) i començarà a partir de les 10 del matí. L’organització de tallers sobre peix i arròs per als nens i nenes al CIP i una actuació castellera dels Xiquets del Serrallo i els Castellers de Vilafranca seran les altres novetats de la Diada de l’Arrossejat i del Peix de l’Ametlla de Mar d'enguay.
 
Coincidint amb aquesta diada, els restaurants integrats del Club de la Gastronomia celebraran del 12 al 31 d’octubre les Jornades gastronòmiques de l’Arrossejat i del Peix de l’Ametlla de Mar, integrant en les seues cartes, diversos menús basats en aquests productes. En total, seran 13 els restaurants de la població que hi participaran: Bella Cala, Cafè Xavier, Càmping L’Ametlla, Club Nàutic Kubala, El Molí dels Avis, El Pescador, Fatafat, l’Alguer, La Cova Tapes, La Llotja, Marina, Oh Mar i Plaça Nova.
 
  

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar