La Sénia celebra la Diada del Recapte

Aquesta festa gastronòmica tindrà lloc dilluns 6 de maig en motiu de la festivitat de Sant Gregori
Surtdecasa Ebre
,
06/05/2013
Menjar i beure

L'escudella i la carn d'olla són dels plats més antics documentats a Europa. L'escriptor franciscà Francesc Eiximenis ja documentava al XIV que aquest era un plat que els pagesos menjaven cada dia. Se solia cuinar amb vegetals de l'hort , algun trosset de carn o botifarra i les restes de llegums que es trobaven al rebost. Durant segles, aquest va continuar sent un plat popular, però en l'actualitat, embogits per les noves tendències i l'escassetat de temps per cuinar, el recapte s'ha convertit en un plat de festa major per a les noves generacions.

El primer dilluns més proper a la festivitat de Sant Gergori, La Sénia celebra la Diada del Recapte, una de les festes gastronòmiques amb més tradició del municipi. Fa més de vint anys que en plena primavera els restaurants locals preparen un bon recapte per servir tots aquells que s'entaulen al Parc Municipal. Diuen els que tenen més anys que aquesta festa es va començar per recordar els àpats de pagés en moments en què no hi havia tanta abundància gastronòmica. Sigui com sigui, aquesta diada s'ha arrelat amb tanta força que, tot i ser en dia laborable, hi acudeix gent de tota la comarca.

  • imatge de control 1per1

El menú no presenta variacions destacables respecte les edicions passsades. De primer, coca de “recapte” amb tomàquet i olives; de segon i com a plat principal, una cassoleta de recapte; per fer baixar una mica els fideus i els cirgons, una peça de fruita; i de postre, un pastisset, el dolç per antonomàsia de les Terres de l'Ebre. Tot a un preu de només 7 euros!

Els organitzadors aprofiten aquesta festa per dinamitzar el poble. Per això, durant la diada, hi haurà Parc Infantil, ambientet de festa pels bars del voltant del Parc Municipal i, a les 10h i 12h, des de l’Oficina de Turisme es podran visitar dos dels principals atractius del municipi: el Camp d’Aviació i el Moli la Vella.
 

--

Tota la informació (enllaç) 

    

A

També et pot interessar