La temptació ja viu a Tortosa

La pastisseria Sabina obre una nova botiga a la capital del Baix Ebre
Surtdecasa Ebre
,
19/09/2012
Menjar i beure
En els últims temps, la insigne ciutat de Tortosa s’havia tornat austera, sense temples selectes de delícies dolces. Sabina, una pastisseria regentada per Sabina Mayor amb l’ajuda del seu marit Robert Barberà, arriba a la capital del Baix Ebre per omplir aquest buit. De fet, els productes d’aquest obrador roquetenc, que va obrir fa tres anys, feia temps que pugnaven per donar-se a conèixer més enllà del municipi.
 
Aquest projecte va nàixer de la mà d’una mestra pastissera formada a l’escola Hoffmann que volia “oferir un producte selecte, fet a partir de matèries primeres de qualitat”. Sabina prepara pastissos i dolços tradicionals: la sopa de la reina, la coca de massana i de brossat, les coquetes de segí o el milfulls de nata i crema, però també inventa combinacions que ja s’han fet populars entre la clientela més fidel. Els pastissos que porten nom de dona, per exemple el “Laura” –mousse de xocolata amb cruixent de praliné-, el “Sabina” –mousse de mascarpone, crema anglesa i massana caramelitzada- són una marca de la casa, que molt aviat els tortosins incorporaran al seu imaginari. Pel que fa a les pastes, tant palmeres com croissants s’elaboren de forma artesana amb base de mantega i sense preparats industrials.
 
A casa Sabina també pots trobar, per encàrrec, menjar per emportar i càterings fets a mida. Els bombons de foie i el ravioli de gambes són de les propostes més elevades, juntament amb els canelons o les croquetes. Una altra recomanació especial són les pizzes. No m’arrisco si dic que són de les més gustoses que he provat per les Terres de l’Ebre. La d'albergínia és brutal.
 
I només un breu esment a la xocolata. Sabina utilitza tant en els bombons com en l’elaboració de pastissos una xocolata francesa produïda a una fàbrica de xocolata del sud de Lyon que s’anomena Tain L’Hermitage, precisament un lloc on Sabina va formar-se amb tècniques xocolateres.
 
Totes aquestes delícies les podreu fins i tot degustar a un local cèntric decorat de forma minimalista i on predominen els tons blanc i rosa, dos colors propis d’un univers de llaminadures i de cupcakes.
 
I on trobar a Sabina? Doncs, a més de a Roquetes, a partir d'ara també al carrer Sabina de Tortosa. Si sou supersticiosos, potser aquesta curiosíssima casualitat us demostrarà que aquesta pastisseria ha trobat el seu lloc.  
 
--
Pastisseria Sabina
Av. Port de Caro, 19 Baixos
Roquetes
Telèfon: 977 501258
 
C/ Sabina, 12
Tortosa
Telèfon: 977 510321
  

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar