Jump to navigation
Dijous
28 març 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
La tonyina roja a la planxa, amb sushi, amb arròs…
Del 2 al 6 de maig, L’Ametlla de Mar acull la Primera Setmana de la Tonyina Roja
Surtdecasa Ebre
,
11/06/2012
Menjar i beure
Podem dir gairebé sense dubte que la tonyina roja serà el peix estrella d’aquest mes de maig a les Terres de l’Ebre. I és que el Grup Balfegó ha organitzat la Primera Setmana de la Tonyina Roja de L'Ametlla de Mar, on estan programades diferents activitats gastronòmiques i de lleure durant aquests dies.
Els dies 2 i 3 de maig, hi ha programades taules rodones específiques per a professionals del turisme. El dia 3 de maig estarà dedicat als espectacles de cuina en directe. Cuiners catalans, com ara Carles Gaig (Gaig) o Orel Castro (El Bulli Foundation) mostraran una àmplia varietat de maneres i trucs sobre com traure el màxim partit a la tonyina roja.
Al llarg dels cinc dies, hi haurà travesies en catamarà Tuna Tour, que sortiran tots els dies des del nou moll turístic de L'Ametlla de Mar diverses vegades al dia.
A més, durant tota la setmana, fins a tretze restaurants de L'Ametlla de Mar oferiran un menú especial amb la tonyina roja com a plat estrella, demostrant les mil-i-una maneres de gaudir d'un producte únic al món pel seu sabor i valors gastronòmics i del qual es pot, a més, aprofitar pràcticament tot.
El dia 5 de maig serà el Dia del Japó, amb la visita del cònsol d'aquest país a Catalunya, Hidehiro Tsubaki. Entre les activitats programades per a la jornada japonesa destaca l’especejament d'una tonyina que practicarà un mestre nipó, el taller de cuina tradicional, per aprendre, per exemple, a preparar els saborosos makis de sushi, un taller d'ikebana (arranjament floral tradicional japonès), i l'espectacle de la cerimònia del te. A més, hi haurà mercat d'artesania, ceràmica i productes japonesos; exposició de bonsais i tallers de karate i jocs tradicionals nipons per als més petits.
Durant la setmana, el Centre d'Interpretació de la Pesca de L'Ametlla del Mar, situat a l'antiga llotja de la localitat, acollirà una exposició audiovisual que recull l'ancestral relació i la història en comú de la tonyina roja i L'Ametlla de Mar des dels seus orígens com a poble pesquer al segle XVIII.
Tota la informació (enllaç)
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
Carles Castellà: "Preferim dir podar en lloc d'esllemenar; botifarra en lloc de baldana"
Foto:
Cedida
Per què Alcanar és un tresor iber?
Foto:
Cedida
Miquel Àngel Marín: "Nosaltres som unes guerrilles que volem evitar que la cultura es consideri només una cosa seriosa"
Foto:
Cedida
Les 8 històries de vida del TEDxAmposta
Foto:
Cedida
Els 10 plans per fer a Setmana Santa a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cedida
Sara Blanch: “En els últims anys, l’òpera està agafant importància i es fa molt més present en la societat”