Miralles, passió per les costelles i el crestó

Un restaurant imprescindible a Horta de Sant Joan
Surtdecasa Ebre
,
01/04/2011
Menjar i beure
La família Miralles s’ha consagrat com una de les sagues amb més tradició en el món de la restauració ebrenca. Això és el resultat d’anys de dedicació a la cuina casolana, a Horta de Sant Joan. Tant si vas en dissabte, en diumenge o a fer el menú entre setmana, trobaràs un menjador ple i la familia Miralles excercint d’exquisits amfitrions. Abans d’anar-hi fes un vermut a la plaça del poble. Aquesta prèvia t’estimularà la imaginació i podràs anar pensant en tot allò que t’espera a pocs metres. 
 
Un cop al restaurant, deixa't aconsellar per la família. Nosaltres així ho vam fer i no ens vam equivocar. Podeu començar amb una torrada amb pernil ibèric o una amanida amb diversos tipus de formatge de cabra – cal dir-vos que aquesta amanida ja era un clàssic del Miralles abans que comencés a popularitzar-se per tots els restaurants 'modernillos' -. Podeu continuar amb un cigrons saltats amb bolets i gambes o unes patates amb brandada de bacallà. Els llegums i els arrossos són també una de les especialitats de la casa. Ara bé, ningú dubta que els plats estrelles del Miralles són les carns. Les costelles de xai a la brasa són el plat més sol·licitat en la història del restaurant. Demana allioli i assaboreix-les. Si vius lluny d’Horta tardaràs en provar-les iguals.
 
Continuant amb els segons, tampoc pots perdre’t el ternasco guisat, sempre al punt i, com no, el crestó amb escabetx. Aquest últim és l'especialitat indiscutible de la casa. És un plat que s’ha recuperat de la cuina tradicional d’Horta ja que, en aquesta zona de la Terra Alta, el crestó –cabrit castrat de cabra blanca- era una de les espècies autòctones més ben valorades a la cuina. De fet, Salvador Miralles, que de jove va ser pastor, té el seu propi ramat per poder servir aquesta carn al restaurant. 
 
Els postres segueixen fent honor a la filosofia de la casa, tot d’elaboració pròpia. I quant a la bodega, el restaurant compta amb una bona representació de vins DO de la Terra Alta, així com altres DO pròximes. 
 
Tinc un dubte. No sé si el restaurant és una bona excusa per visitar aquesta zona dels Ports o aquests meravellosos paisatges són una excusa per tastar el menjar d'aquest establiment. Si més no, si vas a Horta gaudiràs d’aquests dos atractius.
 
 
Hotel Miralles
Av. Generalitat, 19-21
Horta de Sant Joan 
Telèfon: 977 43 55 55

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar