Jump to navigation
Dimarts
23 abril 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Miralles, passió per les costelles i el crestó
Un restaurant imprescindible a Horta de Sant Joan
Surtdecasa Ebre
,
01/04/2011
Menjar i beure
La família Miralles s’ha consagrat com una de les sagues amb més tradició en el món de la restauració ebrenca. Això és el resultat d’anys de dedicació a la cuina casolana, a Horta de Sant Joan. Tant si vas en dissabte, en diumenge o a fer el menú entre setmana, trobaràs un menjador ple i la familia Miralles excercint d’exquisits amfitrions. Abans d’anar-hi fes un vermut a la plaça del poble. Aquesta prèvia t’estimularà la imaginació i podràs anar pensant en tot allò que t’espera a pocs metres.
Un cop al restaurant, deixa't aconsellar per la família. Nosaltres així ho vam fer i no ens vam equivocar. Podeu començar amb una torrada amb pernil ibèric o una amanida amb diversos tipus de formatge de cabra – cal dir-vos que aquesta amanida ja era un clàssic del Miralles abans que comencés a popularitzar-se per tots els restaurants 'modernillos' -. Podeu continuar amb un cigrons saltats amb bolets i gambes o unes patates amb brandada de bacallà. Els llegums i els arrossos són també una de les especialitats de la casa. Ara bé, ningú dubta que els plats estrelles del Miralles són les carns. Les costelles de xai a la brasa són el plat més sol·licitat en la història del restaurant. Demana allioli i assaboreix-les. Si vius lluny d’Horta tardaràs en provar-les iguals.
Continuant amb els segons, tampoc pots perdre’t el ternasco guisat, sempre al punt i, com no, el crestó amb escabetx. Aquest últim és l'especialitat indiscutible de la casa. És un plat que s’ha recuperat de la cuina tradicional d’Horta ja que, en aquesta zona de la Terra Alta, el crestó –cabrit castrat de cabra blanca- era una de les espècies autòctones més ben valorades a la cuina. De fet, Salvador Miralles, que de jove va ser pastor, té el seu propi ramat per poder servir aquesta carn al restaurant.
Els postres segueixen fent honor a la filosofia de la casa, tot d’elaboració pròpia. I quant a la bodega, el restaurant compta amb una bona representació de vins DO de la Terra Alta, així com altres DO pròximes.
Tinc un dubte. No sé si el restaurant és una bona excusa per visitar aquesta zona dels Ports o aquests meravellosos paisatges són una excusa per tastar el menjar d'aquest establiment. Si més no, si vas a Horta gaudiràs d’aquests dos atractius.
Hotel Miralles
Av. Generalitat, 19-21
Horta de Sant Joan
Telèfon: 977 43 55 55
www.hotelmiralles.com/
A
També et pot interessar
Foto:
Surtdecasa
Art i natura
Les 5 intervencions de Els Ports Natura i Art
Foto:
Surtdecasa
Els 6 millors esmorzars de forquilla de les Terres de l'Ebre (II)
Foto:
Jordi Arrufat
Els 6 millors esmorzars de forquilla de les Terres de l'Ebre (I)
Foto:
Cedida
Consum conscient
Gemma Velasco (Esbioesfera): "Cal fer molta incidència en un consum conscient, per decréixer"
Foto:
Cedida
Entorn i patrimoni
Què pots fer a Benifallet, cor de les Terres de l’Ebre
Foto:
Surtdecasa
On anem de calçotada?