Temps de clotxa a la Ribera

Els restauradors de la comarca oferiran aquest plat fins l’1 de maig
Surtdecasa Ebre
,
13/04/2012
Menjar i beure
Quan els pagesos no tenien carmanyoles, buidaven la molla del pa de quilo i els llenguets i introduïen dins tots aquells ingredients per un bon àpat. Concretament, uns quants tomàquets de penjar, cebes, alls, oli i les arengades.
 
La Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre que, enguany té lloc a Rasquera el  26 de febrer, donarà el tret de sortida a tres mesos en què es podrà degustar aquesta recepta tradicional en molts restaurants de la comarca. D’aquesta manera, tot aquell qui ho vulgui podrà provar un plat que és molt difícil trobar-lo fora de les cases particulars.
 
“La clotxa com a plat tradicional per excel·lència de la Ribera d’Ebre, que diu molt dels orígens de pagès de la comarca i alhora posa en relleu la senzillesa i riquesa de la nostra gastronomia”, va dir el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Ribera d’Ebre, Joan Casanova, en la roda de premsa als mitjans.
 
Aquesta és la novena edició d’aquesta festa que destaca la seua voluntat descentralitzada i, cada any, se celebra a un poble diferent de la Ribera d'Ebre. En aquesta ocasió, començarà a Rasquera a partir de les 11 del matí, on diferents entitats locals, juntament amb els restauradors de la comarca, prepararan la tradicional clotxa, la qual es podrà degustar adquirint prèviament un tiquet per import de 3 euros al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre o a l’Ajuntament de Rasquera.
 
Ara bé, si quan llegeixes aquest article, el 26 de febrer ja ha passat, no et preocupis perquè gairebé a tots els restaurants de la Ribera podràs trobar clotxa per menjar. I sinó, atreveix-te a fer-la tu mateix amb els amics. Només necessites els ingredients, unes bones brases per coure’ls i un pa ben tupit.  
 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar