Òpera al Campus

El campus Terres de l’Ebre reprèn el cicle d’òpera comentada amb obres inspirades en amors turbulents
Surtdecasa Ebre
,
27/02/2014
Música
Les òperes són els relats cantats que millor expliquen alguns dels grans goigs humans i també les tragèdies més despietades. Un gènere musical considerat sublim que sovint ni tan sols s'ha considerat, entre els seguidors de les tendències musicals més populars. 
 
Amb l'objectiu d'apropar-la, tant a melòmans com no-iniciats, l’Antena Cultural Tortosa de la URV encetarà la propera setmana un nou cicle d’Òpera al Campus, una activitat oberta al públic que té per objectiu “divulgar i compartir la passió per l’òpera i crear nous addictes al gènere”, en paraules de la professora d’Història de la Música de la URV encarregada de conduïr les sessions, Rosa Tamarit.
 
El cicle començarà el proper dimarts 4 de març amb l’Orfeo ed Euridice de C.W. Gluck (1762). També s’han programat L’elisire d’amore de Gaetano Donizetti (1832) per a l’1 d’abril; i La bohème de Giacomo Puccini (1895), per al 13 de maig.
 
L'intenció de Tamarit és poder explicar el context en què es va crear l'òpera, l'argument de la mateixa, la versió concreta que s'escoltarà i, a continuació, escoltar-la. L'audició integral de l'òpera culminarà totes les sessions programades que s'allargaran 4 hores, de les 17.00 a les 21.00 hores.
 
La idea és “mostrar com, a partir d'un moment determinat, els compositors es van dedicar a dibuixar la grandesa i les misèries humanes en la música” diu Tamarit. I és que totes tres òperes aborden relacions de parella especialment conflictives, per això, el nou cicle s’ha anomenat Estranys afectes, estranyes parelles, i són òperes representatives a l’hora de copsar els canvis emocionals dels personatges a través de la música. “L'amor és el fil conductor de moltes òperes, però es tracta de mostrar com la música dibuixa les relacions i l'evolució, l'intercanvi d'emocions”, diu Tamarit a Surtdecasa.cat.
 
Núria Gil, responsable de l’Antena Cultural Tortosa de la URV, ha explicat que l’activitat ha tingut una gran acollida per part del públic, ja que l'any passat es van superar les expectatives, amb gairebé una trentena d'inscrits.
 
Es tracta d’una activitat gratuïta i oberta al públic, prèvia inscripció a a cte@urv.cat.
 
   

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar