AGENDA
Activa't
Dissabte 9 de desembre, 12h
2017
Fundació Josep Pla
  • Palafrugell

Visita guiada 'Mig Europa cau'

Visita guiada a l’exposició “Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra”, comissariada per l’investigador, Francesc Montero.

L'exposició se centra en les impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra, vinculant-les a un nivell més general, com és l’impacte que la Gran Guerra va tenir a la Catalunya neutral a nivell cultural, social i també econòmic; i com el seu record va afectar l’evolució política i cultural en els dècades posteriors. Analitza no només l’empremta de la Primera Guerra Mundial en l’obra i la biografia de Josep Pla, sinó també l’anàlisi del conflicte sobre el context baixempordanès, a les comarques gironines i a Barcelona, escenaris en els quals Pla va viure el conflicte. D’aquesta manera, la investigació pretén transcendir l’àmbit específicament intel·lectual i literari, per interpretar i mostrar les conseqüències de la guerra a nivell també econòmic i social. A través de les pàgines de les obres de Josep Pla i d’altres autors del moment es pot copsar l’impacte quotidià de la contesa bèl·lica malgrat la neutralitat oficial. Aquesta visió, degudament contrastada amb els materials d’arxius, biblioteques i hemeroteques, ofereix un panorama complet de la situació del moment i la forma com va ser viscuda a casa nostra.

 

 

Preu: 

5 €

Més informació: 

Et pot interessar

Del 17 de juny de 2017 al 6 de maig de 2018
Palafrugell
Centelles
Del 2 de novembre al 21 de gener
Lleida
txema màgic
Diumenge 17 de desembre, 12h
Palafrugell
Del 7 d'octubre al 28 de gener
Santa Margarida i els Monjos
Diumenge 17 de desembre, 12h
Vilafranca del Penedès
Divendres 12 de gener, 19h
Platja d'Aro
artista, pintura
Del 9 al 25 de desembre
Piera
Festes de Nadal
Bàscara, Boadella d'Empordà, Cantallops, Colera, Corçà, Cruïlles, L'Escala, El Far d'Empordà, Fortià, Llançà, Llers, Palafrugell, Palamós, Palau-saverdera, Pals, Peralada, Platja d'Aro, La Tallada d'Empordà, Vilajuïga, Vila-sacra, Castelló d'Empúries, Agullana, L'Armentera, Avinyonet de Puigventós, Les Escaules, Garrigàs, La Jonquera, Roses, Sant Miquel de Fluvià, Sant Llorenç de la Muga, Albons, La Bisbal d'Empordà, Borrassà, Cadaqués, Camallera, El Port de la Selva, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere Pescador, Santa Cristina d'Aro, L'Estartit, Vilabertran, Cistella, Esclanyà, Begur, Figueres, Regencós, Sant Climent Sescebes, Torroella de Montgrí, Garriguella, Darnius, Viladamat, Albanyà, Marzà (Pedret i Marzà), Serra de Daró, Vilafant, Bellcaire d'Empordà