Activa't
,
2018
Divendres 19 de gener, 19h
Biblioteca Mercè Rodoreda
Platja d'Aro

Exposicions i discursos '1917: exposició dels Independents'

Les exposicions sovint han estat molt més importants per als avenços de l’art i per a la consideració dels artistes que no ens pensem. Algunes d’elles han donat carta de naturalesa a determinats grups, o han aixecat polsegueres amb la crítica que es mantenen durant dècades, també han impulsat etiquetes més o menys afortunades... i sempre fan evidents els discursos socials, intel·lectuals i emocionals que envolten el fenomen artístic.

Per examinar aquestes relacions, proposem un recorregut per algunes de les exposicions que han configurat el món de l’art tal i com el coneixem avui en dia. En cada sessió ens endinsarem en una d’elles –i, de retruc, farem referència a d’altres, malgrat no siguin les nostres protagonistes–, i tot examinant què s’hi va exposar i què es va dir al respecte invocarem alguns dels noms i dels moments més importants de la Història de l’Art.

A càrrec de Pere Parramon, llicenciat en Història de l’Art i Màster en Comunicació i Crítica d’Art per la Universitat de Girona, és president de l’Associació dels Amics del Museu d’Art de Girona.

Avui el tema serà: 1917: exposició dels Independents.

 

  • imatge de control 1per1