Música
,
2017
Dissabte 6 de maig
Espai Ridaura
Santa Cristina d'Aro

Concert de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48

La Orquestra de Cambra Terrassa 48 ens presenta el concert "El piano de Beethoven i un tractat de pau" a l'Espai Ridaura de Santa Cristina d'Aro.

Potser si ens pregunten noms de compositors relacionats amb la ciutat de Viena i que a més fossin grans mestres de la simfonia en el període clàssic a tots se'ns passarà pel cap els noms de J. Haydn, W. A. Mozart i L. v. Beethoven. Realment tots eren i són un referent immens en la música i també d'un fet musical com és la simfonia. Però si gratem una mica més en la vida musical de la Viena de la segona meitat del segle XVIII ens trobarem un personatge ben important: Pavel Wranitzky. 
P. Wranitzky, nascut a Moràvia i traslladat a Viena a l'edat de 20 anys fou sense cap dubte un personatge clau en la vida musical de la ciutat. Amic de Haydn i Mozart, fou un dels punts de referència de l'escriptura de la forma simfonia, amb una seixantena d'obres, el compositor predilecte de l'emperadriu Maria Teresa, violinista de gran reputació i gran director d'orquestra. Tanta era la seva fama que un compositor com Beethoven va demanar que fos ell qui estrenés la seva primera simfonia. 
 
L. v. Beethoven (1770-1827)
Concert per a piano núm. 1
P. Wranitzky (1756-1808)
Simfonia op. 31 - per la pau amb la república francesa
Daniel Ligório, piano
 
Més informació a santacristina.cat
  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1