Llibres
,
2017
Dimarts 21 de març
Museus de l'Alt Empordà
Figueres

Dia Internacional de la Poesia a la xarxa UCM

Ei! Aquest esdeveniment ja ha passat. Et proposem:

Pel Dia Internacional de la Poesia d'aquest 2017 els museus de l'Alt Empordà pertanyents a la xarxa Una Comarca de Museu han preparat un grapat de propostes relacionades amb la poesia de J. V. Foix, del qual se'n commemoren els trenta anys de la seva mort.

 
Museu de l'Anxova i de la Sal, de l'Escala
Exposició de Un sonet sobre el mar del recull Sol i de dol (1947), i repartició octavetes amb aquest poema als visitants del museu durant tot el mes de març.
 
Ecomuseu-Farinera, de Castelló d'Empúries
Exposició del poema que J. V. Foix va dedicar al l'assagista J. Bofill i Ferro dins el poemari Sol i de dol (1947) a les sales permanents del museu.
El donaran imprès als visitants que durant la setmana visitin el museu.
 
Museu de l'Empordà, de Figueres
A les 10:30h els alumnes de català del Consorci per la Normalització Lingüística - Oficina de Català de Figueres llegiran el poema Quatre colors aparien el món de J. V. Foix, a les sales de pintura empordanesa.
També llegiran en català, castellà, àrab, francès, italià, anglès, romanès i quítxua el poema La poesia que ha escrit la poeta mallorquina Antònia Vicens.
 
Museu Memorial de l'Exili, de la Jonquera
Del 21 al 26 de març, repartició a tots els visitants el poema Les Irreals Omegues (1948) i es podrà visualitzar aquest poema a la recepció.
 
Espai Cultural La Ciutadella de Roses
Del 21 al 26 de març es farà la lectura del poema És quan dormo que hi veig clar (1953), a l'inici de cada visita guiada i també es podrà llegir el poema a la recepció.
 
Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries, de l'Escala
Del 21 de març es repartirà als visitants l'octavetes del poema M'allegro e canto nella stagion novella (Boccaccio), extret del poemari Sol i de dol (1947) de J. V. Foix.
 
Museu del Joguet de Catalunya, de Figueres
Repartició entre els seus visitants d'octavetes amb un dels poemes del poemari Sol i de dol (1947), l'últim vers s'ha convertit en un emblema del museu M'exalta el nou i m'enamora el vell.
 
Museu de la Tècnica de l'Empordà, de Figueres
Repartirà el poema Jo tem la nit de J. V. Foix entre els seus visitants al llarg de tota la setmana.
 
Més informació al web de la xarxa
  • imatge de control 1per1

A prop