Música
,
2017
Diumenge 6 d'agost, 19h
Diferents espais
Torroella de Montgrí

Dia Monteverdi amb La Fenice

Del 28 de juliol al 20 d'agost arriba la 37a edició del Festival de Torroella de Montgrí. Aquest festival de gran tradició, organitzat per les Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, continua fidel a la seva línia, oferir els millors intèrprets de música clàssica d'aquí i de fora, donar oportunitats a les joves promeses, seguint l'esperit de Joventuts Musicals.

19h - Musica da camera a Venezia
Pati del Palau Solterra, Fundació Vila Casas
Venècia era a principis del segle XVII un centre cultural de primer ordre on la música era concebuda com una manifestació de riquesa imprescindible als palaus dels nobles. Monteverdi va arribar a la ciutat dels canals el 1613 com a director de la capella musical de la basílica de Sant Marc i tant les seves obres com les dels seus contemporanis, alguns dels quals músics membres de la capella que dirigia, sonaven com a part de l'entreteniment de les festes que organitzaven els nobles. El programa del concert n'ofereix una selecció, entre les quals algunes peces dedicades a Monteverdi.
 
19:30 - Musica per la chiesa e la piazza San Marco a Venezia
L'església de Sant Marc i la magnífica plaça que hi ha davant eren, a principis del segle XVII, els espais on tenien lloc la majoria de les cerimònies que es celebraven a Venècia i sempre hi havia música interpretada pels membres de la capella de Sant Marc, que eren també els músics de la capella ducal. Monteverdi en va ser el director a partir de 1613 i va dirigir algunes de les obres d'aquest programa que s'inicia amb la seva cèlebre Toccata que obre L'Orfeo.
 
22h - Ensemble La Fenice
Església de Sant Genís
Les vespres són una part de l'ofici litúrgic, corresponent a la pregària del vespre. Tot i inspirat en l'ofici eclesiàstic, les vespres de Monteverdi transcendeixen el concepte original per exemplificar la transició de l'austera polifonia renaixentista a l'esplendor del barroc. Amb gran audàcia, el compositor utilitza en aquesta obra sacra un estil gairebé operístic i hi inclou un conjunt de danses instrumentals i una cançó d'amor.
 
Més informació a www.festivaldetorroella.cat
  • imatge de control 1per1