Llibres
,
2016
De l'1 al 25 de setembre
Alfolí de la Sal
L'Escala

Exposició 'Víctor Català, los cent mil ulls de l'infinit'

Caterina Albert, coneguda també com a Víctor Català, nom amb que va firmar moltes de les seves obres, va néixer a l'Escala l’11 de setembre de 1869, i va morir a l'edat de 97 anys, el 27 de gener de 1966, a la seva localitat natal que mai va abandonar. Fou novel·lista, narradora, autora teatral i poetessa. La seva gran obra, Solitud, és un dels grans clàssic de la narrativa catalana, ha estat traduït a varies llengües i ha tingut versions teatrals i cinematogràfiques.

L'Any Caterina Albert - Victor Català, vol commemorar el cinquantè aniversari de la seva mort. L'Ajuntament de l'Escala ha preparat un seguit d'actes commemoratius com conferències, xerrades, recitals de poesia, concerts, exposicions i unes jornades sobre el patrimoni literari de l'autora.

Aquesta exposició està plantejada com un autoretratde l'autora a través dels seus textos, amb moltes imatges, i una bona selecció d'obra plàstica, sobretot pintura i dibuix. El conjunt ofereix una mostra explosiva de la força estètica de l'escriptora empordanesa. Està organitzada per l'Ajuntament de l'Escala amb la col·laboració del Museu-Arxiu Víctor Català i la Llibreria Vitel·la, i l'assessorament de l'Enric Cassases.
 
  • imatge de control 1per1