AGENDA
Fires i festes
Dijous 13 d'abril
2017
Plaça Major
  • Verges

La Processó de Verges

Verges es converteix en una de les localitats més important de Catalunya durant la Setmana Santa. La Processó de Verges torna aquest Dijous Sant amb la representació teatral dels últims anys de vida de Crist i la característica Dansa de la Mort, una variant d'un antic ritus ascentral que només ha sobreviscut a Verges

La Processó dóna vida a tota la vila de Verges. Dijous 13 d'abril a partir de les 5 de la tarda els menages surten a desfilar pels carrers per començar a ambientar el poble.

A partir de les 10 de la nit tot el poble queda en silenci amb la representació del Misteri de la Passió. La Plaça Major del poble queda tancada pels pocs privilegiats que vulguin comprar l'entrada per veure la representació en directe dels últims anys de Jesucrist, quan va ser venut, detingut i condemnat a mort. Després de la sentència de Ponç Pilat, cap a les 12 de la nit, els actors i participants a l'obra continuen representant la segona part de la Processó pels carrers del poble.

Durant aquesta segona part, cinc esquelets amb cinc elements acompanyen la comitiva saltant i fent la Dansa de la Mort, un ball originari de l'època del barroc amb el que s'anuncia que la mort no espera a ningú (bandera), sega la vida (dalla) i que a qualsevol hora (rellotge sense broques) ens convertirem en cendra (platets).

El Dijous Sant és un dels dies més importants per la població vergelitana, la qual passa setmanes i setmanes preparant l'entablat, els carrers i la representació del Misteri. L'esforç per mantenir viva aquesta tradició, menages, actors, actrius i esquelets que ballen al ritme del tètric so del tabal, ha convertit aquest esdeveniment en quelcom únic a les nostres terres, fent que sigui una de les cites anuals més importants a l'Empordà.

Més informació a:

Et pot interessar

Dijous 28 de desembre, 20:30h
Palamós
'Oh my God Barcelona', de la companyia Bratislava
Dissabte 21 d'octubre, 21h
Celrà
Montsonís
Dissabte 21 d'octubre, 20h
Montsonís
Ai rateta rateta
Diumenge 21 de gener, 12h
Palafrugell
castell d'Òdena
Diumenge 22 d'octubre, 12h
Òdena
Dissabte 21 d'octubre, 21h
Roses
Dimarts 21 de novembre, 19h
Torroella de Montgrí
Carinyo
Dissabte 11 de novembre, 21h
Lloret de Mar