Llibres
,
2016
Divendres 7 d'octubre, 20h
Arxiu Comarcal del Baix Empordà
La Bisbal d'Empordà

Presentació 'Pous de neu i de glaç'

Presentació del nou volum dels Quaderns de la Revista de Girona, Pous de neu i de glaç, d’Ernest Costa i Savoia (fotògraf i excursionista). Participaran David Pujol Fabrellas, mestre i pedagog i Josep Matas i Balaguer, historiador.

Aquesta col·lecció està editada per la Diputació de Girona ens porta uns quaderns ideals per conèixer la història, el patrimoni i el medi natural de la província de Girona. Amb un esperit divulgador i un alt rigor en la investigació però al mateix temps amb un vocabulari apte per a tots els públics i un disseny proper.

Sinopsis:
Pous de neu i de glaç té com a objectiu contribuir a la recuperació de la memòria perduda, i tracta amb un detall especial la manera d'arribar a les indústries de la neu i del glaç de les comarques gironines. Per això a la guia es descriuen alguns camins que hi porten, de vegades amb vehicle, però generalment es dóna preferència a les anades a peu. Al llibre, a part d'exposar-se les generalitats referides als pous, també es mostren els aspectes particulars que ajuden a entendre la indústria de la fred, eminentment rural, i a descriure el elements materials que ens la recorden. També s'explica el lloc on es troba cadascuna d'aquestes indústries.
 
Més informació a:
  • imatge de control 1per1