Foto: 

cedida

Les 10 exposicions que no et pots perdre

Les mostres imprescindibles d'aquesta temporada a l'Empordà
Surtdecasa Empordà
,
28/09/2016
Arts
Aquesta temporada de tardor els museus i les sales d'exposicions de l'Empordà arriben carregades d'art. Avui us deixem una selecció amb les 10 mostres que no us podeu deixar perdre aquesta temporada. Mostres de pintura, escultura, fotografia, ceràmica i fins i tot còmic per gaudir de l'art i la cultura sense necessitat de sortir de l'Empordà.
1. Mar/e/velles del no res, de Núria Iglesias
En aquesta mostra de Núria Iglesias Rodríguez (Susqueda, 1986) trobarem el procés d'investigació artística que l'artista va portar a terme al Cap de Creus entre el 2015 i el 2016. Núria Iglesias és una artista multidisciplinar que utilitza les arts plàstiques i corporals (dansa, teatre,...) per fer visible allò més intern i íntim, un viatge cap a la Mar Mediterrània que es centra en l'expressió del cos com a narrador directe de l'experiència.
On: Museu de la Mediterrània, Torroella de Montgrí
Quan: Fins al 24 d'octubre
 
 
2. Taques, Col·lectiu Art Viu
Els artistes que forment el Col·lectiu Art Viu exposarà les seves creacions artístiques recents al Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries. Tot i que el gruix de la mostra estarà formada per peces pictòriques, també hi trobarem obres portades a terme a través d'altres formes de creació artística com la joieria, l'art gràfic i la poesia. Cal destacar la participació d'artistes convidats que complementaran les peces dels membres d'Art Viu, Lilianne Thomassin i Martine Barde amb la participació de la pintora Gemma Goday.
On: Ecomuseu La Farinera, Castelló d'Empúries
Quan: Del 14 d'octubre al 7 de gener
 
 
3. L’Obra i l’Empremta, de Jordi Aguadé
Jordi Aguadé i Clos (Barcelona, 1925) treballa al seu taller d'Horta des de fa més de 50 anys, estem parlant d'un dels noms en majúscules dins el món de la ceràmica catalana i europea. En aquesta retrospectiva hi trobem un recull de les seves peces més característiques, tan de la seva ceràmica artística com de peces domèstiques. Un homenatge a la seva obra i a una persona compromesa i ocupada en molts afanys; al personatge que des de fa molts anys ha esdevingut peça clau i imprescindible de l'art ceràmic a Catalunya.
On: Terracotta Museu, La Bisbal d'Empordà
Quan: Fins al 8 de gener
 
 
4. Els colors de Girona, de Jordi Gamell
El paisatge de les comarques gironines i el color són els dos elements essencials d'aquesta mostra de fotografies de Jordi Gamell. El fotògraf ens mostra un conjunt d'imatges a través de les quals s'experimenta amb el procediment tècnic de la fotografia i el porta fins a l'extrem. Utilitza colors saturats que evoquen a la passió que cada espectador podrà reinterpretar i viure a la seva manera.
On: Centre Cívic Creu de la Mà, Figueres
Quan: Fins al 31 d'octubre
 
 
5. Les pedres parlen, de Josep Canals
El Parc dels Estanys és un espai ben especial que es troba ben a prop del centre de Platja d'Aro, un espai reservat per la natura, les aus i l'escultura de gran format. La Cinta de Moebius és una figura geomètrica que des dels anys 80' ha fascinat a l'escultor Josep Canals. En aquesta mostra trobarem les seves possibilitats expressives i formals, a través de les possibilitats que li ofereixen els materials que utilitza. Canals pot modelar la pedra com si fos un material flexible amb una perfecció tècnica i formal del tot inusual.
On: Parc dels Estanys, Platja d'Aro
Quan: Fins al 29 de gener
 
 
6. Fugi(R)fugi, del Col·lectiu Empordoneses
El col·lectiu Empordoneses presenta la mostra 'fugi(R)fugi', on una trentena d'artistes de diferents disciplines (pintors, escultors, performers, escriptors, ballarins, etc.) presenten les seves creacions al voltant del concepte del concepte de Refugiat. La crisis que es viu a la Mediterrània des dels últims temps inspira aquesta exposició que vol promoure el debat i sacsejar les consciències.
On: Museu de l'Exili, La Jonquera
Quan: Del 7 d'octubre al 6 de novembre
 
 
7. Hugo Pratt i Corto Maltés: Itineraris Creuats
El Museu de la Pesca de Palamós ens porta aquesta exposició dedicada al personatge més conegut d'Hugo Pratt, el Corto Maltés. La mostra vola posar en relleu la figura d'aquest personatge de culte, així com la vida i l'obra d'Hugo Pratt. Corto Maltés és un mariner romàntic, rude, somiador i valent que pertany al temps de les grans aventures, al mateix món que Jack London o Robert L. Stevenson. La col·lecció del Corto Maltés consta de 12 volums on el personatge viu tot tipus d'aventures i reptes vitals a diferents escenaris d'arreu del món.
On: Museu de la Pesca, Palamós
Quan: Fins a l'11 de novembre
 
 
8. Com un vas buit, de Jordi Isern
Segons Jordi Isern, la pintura no dóna respostes, sinó que formula preguntes. I la pintura apareix quan hi ha misteri, que per definició, és inexplicable. L'artista barceloní establert al Baix Empordà reflexiona sobre l'existència humana, sobre el cosmos, sobre la vida, sobre l'infinit, sobre el temps... I amb aquest darrer treball es pregunta si potser només som recipients per on circula la vida. Malgrat tot, no és això? No és l'individu una il·lusió per on entra i surt el cosmos?
On: Sala d'exposicions de Ca l'Anita, Roses
Quan: Del 8 d'octubre al 6 de novembre
 
 
9. Anem a la platja!
Al nostre país hi ha 280 km de platges que, fins a mitjan segle XIX, eren un espai de treball. Les teories higienistes van fomentar els banys de mar com a beneficiosos per a la salut, i aquesta pràctica es va estendre progressivament des de les classes altes fins al conjunt de la societat. Les platges són avui, al mateix temps, espais naturals molt fràgils i recursos de lleure molt preuats socialment. Aquesta mostra itinerant, produïda per la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana aplega una seixantena d'imatges històriques d'arxius municipals i fons de col·leccions dels museus que en formen part.
On: Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols
Quan: De l'1 d'octubre fins al 27 de novembre
 
 
10. La verema dels 80, de Jordi Mestre i Xavier Martí
El Museu de l'Empordà ens mostra els moviments migratoris per anar a fer la verema al sud de França, que a partir de la dècada dels seixanta fins als noranta del segle passat va ser una pràctica habitual per a milers de famílies. Jordi Mestre i Xavier Martí mostren tot el procés d'aquests emigrants a través de fotografies. A diferència dels moviments actuals, sobint anaven amb papers, contracte de treball i viatge pagat, però tot i això les condicinos eren molt precàries.
On: Museu de l'Empordà, Figueres
Quan: Fins a l'1 de novembre

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar