,
06/06/2014
Gastronomia

Com fer un bon suquet de peix de Palamós.

Aquesta vegada us explicaré els secrets per triomfar amb un suquet de peix!, de receptes de suquets n'hi ha tantes com cuiners hi ha, cada un el fa amb el seu toc personal. Jo no entraré a valorar si s'hi ha de posar picada o allioli negat, això va a gust de cada cuiner.

El que sí és molt important, és fer un caldo potent amb gust de peix i en el meu cas per proximitat de Palamós, per segons on viviu el podeu comprar de l'escala, port de la selva, roses, Llançà... el important és que sigui de qualitat que no vol dir el més car!

Anem a pams, primer per fer la salsa del suquet per quatre persones necessitarem:

100 g de crancs o reballa

50 g d'oli d'oliva

100 g tomata

1 kg de caps de peix i/o espines.

1,5 l. d'aigua.

Sal i pebre

per posar a dins el suc,

1,2 kg de peix de Palamós

0.7 kg patates.

Picada (opcional)

Elaboració:

Per fer el suc, saltegem els crancs amb l'oli d'oliva, després hi posem la tomata, deixem coure uns 20' i després afegim les espines o caps de peix i mullem amb l'aigua, ho portem a ebullició i ho deixem 30', després colem i reservem.

En aquest suc i bullirem les patates esqueixades per tal que ajudi a treure la fècula de la patata i així lligar el suquet.

Pels trossos de peix que posarem de condiment el més important és que sigui el més fresc possible, i depenen del 'pressupost podem posar desde un Rap, llobarro, orada, cap roig o gall de Sant Pere a una molla, maire, penegals, gatets o llucet. Escollim el que escollim ho podem acompanyar d'uns musclos, escamarlans o gambes.

Una vegada escollit el peix el netejarem, el porcionerem i el posarem al suquet els últims quatre o cinc minuts perquè quedi al punt i no se'ns passi de cocció.

Després queda l'últim dilema, picada o allioli negat?

Jo sincerament sóc d'allioli negat però això va a gustos, si us passeu de quantitat d'allioli negat es tornarà, en canvi amb la picada no tindreu aquest problema, escolliu vosaltres mateixos.

Espero que us animeu a provar-ho! Salut i xefles!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cuiner de l'Empordà, xef al restaurant Sala Gran de Llofriu i apassionat de la gastronomia, l'esport i la meva terra. Podeu trobar més sobre mi aquí

06/06/2014
Aquesta vegada us explicaré els secrets per triomfar amb un suquet de peix!, de receptes de suquets n'hi ha tantes com cuiners hi ha, cada un el fa amb el seu toc personal.
26/03/2014
A l’Empordà tenim molts productes de proximitat, tenim el mar, la muntanya, l’horta, la vinya… En aquest post em vull centrar en l’horta i la importància dels productes de proximitat.
05/03/2014
L'oli de l'Ermedàs és un dels millors olis del nostre país, està situat a Palafrugell, al cor de l'Empordà.
03/02/2014
Del porc s’aprofita tot, ara és temps de la matança del porc a moltes cases de pagès de l’Empordà, jo us proposo fer un rostit de galta de porc amb verdures. La galta de porc és molt apreciada pel seu gust i melositat.
09/01/2014
A l'Octubre vaig anar a veure com l’Albert Grassot, de l’Arròs de l’Estany de Pals, segava un dels seus camps, en concret una varietat experimental.
17/12/2013
Ara que ja tenim l’hivern a tocar, és quan més de gust vé gaudir d’una bona escudella i carn d’olla. Hi ha millor manera de combatre el fred? Si és així, jo no la conec!