,
05/02/2014
Teràpies

Acupuntura per a Gossos

La Medicina Tradicional Xinesa tracta a l’individu com un tot, tenint en compte les seves emocions, sensacions i estat físic, aconseguint així l'aplicació d'una teràpia integral i integrativa, i arribant a una valoració complerta de la nostra mascota.

Segons la OMS, a través de l’Acupuntura, la Moxibustió i la Fitoteràpia, es poden tractar la diarrea, vòmits, problemes de pell, pal·liar el dolor en problemes musculars, articulars i ossis en general entre d'altres, i millorar el benestar del nostre gos.

També es poden complementar casos de problemes de conducta (pors, ansietats…) tractats per professionals, per així aconseguir una recuperació més ràpida del nostre gos.

Tot a través d'una teràpia no invasiva, en la què la finalitat és recuperar l’equilibri, tant físic com emocional.

Molta gent es pregunta per a què serveix l’acupuntura per a gossos, i com aquesta pot ajudar-los. En aquestes línees volem explicar-vos que serveix per a tractar qualsevol desequilibri, ja sigui físic o emocional, i com que no hi ha res millor que veure per a creure, a continuació publiquem alguns dels casos que hem tingut a la consulta, amb resultats meravellosos, tant pels gossos com pels seus propietaris; ja que qui no és feliç veient a la seva mascota sana i saludable?

Kira

La Kira va ser un cas molt especial. Una buldog francesa de 3 anys que va quedar invàlida de sobte degut a una malformació de columna, quedant tota la part posterior del cos totalment inerta.
Realment, una lliçó de vida per a tots nosaltres, ja que tot i quedar impedida, la Kira seguia sent igual de feliç i amb la mateixa alegria. I també destacar l’amor dels seus propietaris, els quals no es van rendir en cap moment, fins i tot quan la única sol•lució era l’eutanàsia o una cadira de rodes per a tota la vida.
Amb tant sols dos sessions, vam aconseguir que la Kira es posés de peu i caminés una estona. A mesura que va avançar el tractament, el resultat final va ser que la Kira a dia d’avui és una gosseta que camina ella sola sense cap ajuda externa.

Boira

La Boira va arribar a la consulta amb molt de dolor degut a una malformació congènita de cadera (diagnosticat per un veterinari), la qual li impedia portar una vida normal. No volia jugar amb altres gossos, caminava distàncies curtes, no podia pujar al cotxe sense ajuda i la seva actitud era una mica apagada, conseqüència del dolor que patia. Aplicant acupuntura per a la insuficiencia de Ronyó i bloqueig de Qi y sang, després de la primera sessió ja vam observar resultats, i al final del tractament les paraules de la seva propietària Montse van ser “ni de cadell havia estat tant bé!”.
Avui la Boira viu sense dolor, juga amb altres gossos, fa llargues excursions i puja al cotxe sense cap esforç. En definitiva, una gossa feliç, fins i tot més que la seva propietària!

Saona

La Saona va arribar a nosaltres més morta que viva. Era un creuament de dogo i pit bull de 6 anys, que havia patit leishmània quan tenia un any i mig, i aquest estiu va tornar a tenir un brot (segons diagnòstic veterinari).
No menjava ni bevia, i estava tant dèbil que el veterinari no podia iniciar el tractament per la leishmània, ja que el seu ronyó no el suportaria. Després de la primera sessió, apllicant acupuntura per a tonificar Ronyó i Sang, la Saona ja menjava i bevia, i després de 4 sessions, els seus nivells d’Urea i Creatina havien tornat a nivells normals. Havent recuperat més de 4 kg en 10 dies i fora de perill, els seus propietaris van poder a tornar a disfrutar plenament de la Saona.

 

Anna Parellada

www.acupcan.com
 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Sóc l'Anna Parellada, Tècnica Superior en Medicina Tradicional Xinesa i Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses. Empordanesa d'adopció des de fa 10 anys, practico l'Acupuntura en persones i gossos, a través de Centre Geo i Acupcan, des d'on intentem posar a l'abast de tothom mètodes no invasius, on menys és més, acompanyant els processos naturals de defensa del propi cos, millorant la capacitat d'autocuració que tots tenim de manera innata.

26/04/2017
Katsugen és sinònim de “moviment espontani” o  “moviment involuntari”, és a dir, aquell moviment relacionat amb el sistema nerviós autònom. 
06/04/2017
Som persones modernes, que naixem i vivim en societats modernes, fent coses modernes a un ritme molt modern...
16/03/2017
Em dic Mireia i des dels tres anys ballo, m'expresso i valoro la llibertat.  Si jo amb 38 anys necessito experimentar, ser conscient del meu cos, sentir-me àgil i amb vitalitat... Per què que creiem que un nadó o un nen no volen el mateix?
06/11/2016
La PNL és una proposta, un model per entendre quines són les estructures que conformen la ment humana i com funcionen, més enllà de l'estructura física neuronal o del comportament de l'individu i ens ofereix eines específiques que podem utilitzar
27/09/2016
Alimentació segons la MTC Alimentació segons la MTC
28/05/2016
S'acosta l'estiu i probablement molts ja estareu patint per com fer el trajecte en cotxe amb el vostre company el més confortable possible.
10/05/2016
El 75% de les dones uns dies abans de la menstruació (de 5 a 11 dies aprox.) tenen certs símptomes, emocionals i/o físics que acostumen a desaparèixer quan la menstruació comença o una mica després, essent molt variable la intensitat o duració.