Jump to navigation
Quan una família, amb nens, es proposa una sortida d’un dia o de diversos dies (per exemple cap de setmana) ha de tenir en compte diverses possibilitats d’activitats on poder portar als seus fills . En aquestes tasques, molts museus empordanesos treballen i s’esforcen per oferir els seu bagatge i coneixements per totes les edats. I no són pas activitats o visites avorrides! Et donem 4 bones raons per passar un dia de museus en família:
El joguet
Per exemple, hi ha museus que per la seva temàtica són de ple gaudi pels infants (i no tant infants!). Us en esmentem dos: el Museu de Història de la Joguina de Sant Feliu de Guíxols o el Museu del Joguet a Figueres. Ambdós, tenen en comú que els nens aprendran com es divertien els nens de totes les èpoques (i quelcom més) i que, a més, són molt cèntrics.
El mar
Un altre museu que ofereix activitats familiars és el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, la seva exposició us parlarà de la Mediterrània i de les diverses activitats socials, econòmiques, turístiques que s’han esdevingut al llarg de la història al seu voltant. A nivell d’activitats, us recomanem les visites i rutes guiades per bells paisatges, algunes aptes per a tota la família i accessibles durant tot l’any. Tanmateix, s’han de reservar abans.
El dolç
Però, si us parlem de museus dedicats a la menja dolça o un element imprescindible en qualsevol taula, com és el pa, que us semblarien aquestes propostes? Museu de la Confitura a Torrent, amb moltes menes de confitures que mai us haguéssiu imaginat! La visita ben s’ho val tant pels llaminers més petits com pel més grans! A nivell d’activitats: pels nens, s’organitzen tallers de realització de confitura els mesos de juliol i agost. Pels adults, tallers tot l’any, el proper, dissabte 7 de desembre, en motiu de les properes festes, un taller de confitura de Nadal – gelea de cava.
La farina
Per acabar, us presentem el pa, bé més ben dit la farina. Trobareu farines de totes menes i per múltiples usos gastronòmics i moltes més històries al Ecomuseu- Farinera de Castelló d’Empúries (pertanyent a la xarxa del Museu Nacional de la Ciència i Tècnica de Catalunya). Un museu molt didàctic (està en una antiga farinera) i que en la seva exposició permanent permet veure i tocar (en algunes parts, inclús participar) tot el procés, des de que s’extreuen els diversos cereals, es transformen en farina i es converteixen als seus diversos usos gastronòmics i culinaris. A més, també podeu reservar una visita guiada.
Més informació a:
• Museu de Història de la Joguina
• Museu del Joguet de Catalunya
• Museu de la Mediterrània i les seves activitats familiars.
• Museu de la Confitura i per adults els cursos.
• Ecomuseu-Farinera i les seves activitats familiars.