Benvinguts al Show Cooking!

El Museu de la Pesca de Palamós organitza demostracions en viu de com elaborar receptes de cuina tradicional
Surtdecasa Empordà
,
20/12/2013
Menjar i beure

Un dels actius empordanesos és, sens dubte, el menjar. De la mar i la terra els empordanesos en traiem tot el que necessitem per dotar d’un sabor propi a la gastronomia Mediterrània. Per raons òbvies, és especial la relació de la nostra cultura amb la mar i tot allò que l’envolta, i, és clar, també amb tot allò que alberga. És per això que el peix és i serà un element protagonista en la nostra cuina. Al Museu de la Pesca bé que ho saben, i per això des de fa un temps organitzen els 'Show Cookings', demostracions en viu de com elaborar cuina marinera.

El Museu de la Pesca en col·laboració amb l’Espai del Peix són els encarregats de apropar la gent a la cuina tradicional de l’Empordà a través dels Show Cookings, una activitat que es ve realitzant al llarg de l’any i pretén apropar al cuiner aficionat a un coneixement més professional de la nostra gastronomia. Els Show Cooking t’ofereixen la possibilitat d’assistir al procés de cuinat i conèixer així els secrets de plats elaborats amb diferents espècies de peix fresc, desembarcat (com ha de ser!) el mateix dia al port de Palamós. Tal com si fos un concert on els músics exposen les seves composicions, els cuiners de l’Espai del Peix exposaran els seus plats als assistents i revelaran, nota a nota, les receptes marineres més nostrades.

  • imatge de control 1per1

Segur que presenciar l’elaboració dels diferents plats de peix us obrirà l’apetit, però no patiu, perquè al terme de la sessió pròpiament culinària tindreu la oportunitat d’assaborir els 4 plats de peix dels quals n’haureu estat espectadors privilegiats. I com no podia ser d’altra manera –ja que la cuina empordanesa no es pot concebre com una part sinó com un tot– el Show Cooking anirà acompanyat d’un maridatge de vins DO Empordà. Uns vins que, sigui dit de passada, també mereixen l’atenció dels qui en som beneficiats, i que a SDC Empordà ens comprometem a dedicar-li espais més endavant.

 

Més activitats a l’Espai del Peix

L’Espai del Peix s’ubica al port de Palamós, al primer pis de l’edifici de la llotja, i té cabuda per a 150 persones. En aquest recinte s’hi organitzen tota mena d’activitats relacionades amb el peix i la cultura pescaire de la vila, confluint-hi en el mateix edifici el tràfec diari del comerç amb el foment gastronòmic i cultural. L’espai, en efecte, és una mena de santuari dedicat al peix. Hi trobareu un munt d’iniciatives com els tallers de cuina per adults que es duen a terme cada dissabte pel matí i on se’t desvetllaran els secrets de les receptes més tradicionals: suquets de peix, fideus rossejats, etc.

Una altra opció molt recomanable és la que, durant un dissabte al mes, ofereix el taller de Menja’t el mercat, on els participants tindreu la oportunitat de viure i participar de manera activa d’una experiència culinària que s’iniciarà a les 10h al Mercat Municipal de Palamós, i on, de la mà de restauradors i cuiners professionals, recorrereu les parades i cercareu tots aquells productes que formaran part de la recepta proposada. La manera ideal de viure en primera persona tot el procés culinari, des de la tria de productes fins l’entaulat.

I si tens curiositat per saber com és el dia a dia de de la llotja, et proposem que t’apropis a l’Espai del Peix qualsevol divendres per la tarda i t’inscriguis a una de les visites guiades a la Llotja del Peix per veure en directe la subhasta del peix i, posteriorment, accedir a l’Espai del Peix, on se t’oferirà un vermutet en forma de tastet.

Show Cookings: divendres i dissabtes a les 20 h. Preu: 20€

Visites a la subhasta del peix: 1,5€
Visites guiades a l’Espai del Peix amb tastest: 6€
Tallers de cuina dissabtes pel matí: 10€ menors acompanyats 2,5€
Taller Menja't el Mercat de Palamós (un dissabte al mes): 32€


Totes les receptes de l’Espai del Peix i més info aquí.
 

A

També et pot interessar