Foto: 

Cedida
Cque Malla

GastroMusical, l’excel·lència sensorial

El Molí de l’Escala celebra la 8ª edició dels Gastromusical del 30 de juliol al 3 d’agost
Arnau Margenet
,
20/07/2014
Menjar i beure
El maridatge és una concepte de moda. Es tracta de combinar un element particular d’un món concret amb un altre totalment diferent, però que combinats, en aliatge, harmonitzen. Els elements susceptibles de fusió són múltiples, i si bé la forma més convencional de maridatge és combinar el menjar amb el beure (dos elements, en el fons, de naturalesa similar), cada vegada són més les propostes de maridatge que busquen combinar elements de diferent condició, més enllà, per exemple, de la gastronomia o l’enologia. Una d’elles és la de maridar menjar amb música; és a dir, sopar i concert, de tota la vida. A El Molí de l’Escala, però, van voler perfeccionar el format posant cara i ulls als protagonistes de manera que la proposta esdevingués en una experiència única, exclusiva i de qualitat garantida. Parlem del les nits GastroMusicals: cuiners d’autor i músics de primera fila conflueixen durant cinc nits d’estiu per oferir experiència sensorial als comensals. Enguany celebra la seva 8ª edició, entre el 30 de juliol i el 4 d’agost.

Sabíeu que la via Heràclia, la primera gran via de comunicació que unia la península ibèrica amb la italiana, passa pel mig del restaurant El Molí? Les parets de pedra terrissa d’aquest restaurant ens parlen de la història de la nostra comarca, del passat grecoromà i iber. Un valor arquitectònic de grau patrimonial que se suma al culinari, que de la mà del cuiner i propietari Jordi Jacas converteix El Molí en un referent del sector hostaler del nostre país. Un reconeixement que no para de créixer gràcies a propostes com la del festival GastroMusical. Cinc nits, cinc maridatges únics.

 

  • imatge de control 1per1

El primer tàndem que obrirà el GastroMusical d’enguany tindrà lloc el dimecres 30 de juliol i anirà a càrrec del cuiner Jordi Herrera, propietari del Manairó de Barcelona (1 estrella Michelin), i el genuí Adrià Puntí, que després de deu anys lluny dels escenaris torna amb l’espectacle ‘Incompletament Puntí’. El divendres 1 d’agost, la transgressió culinària de Jean Luc Figueras confluirà amb una de les veus de pes del rock dels 80 i 90 a Espanya, ex-líder del grup ‘Los Ronaldos’, Coque Malla. Uns dies més tard, el 4 d’agost, un altre cuiner valedor d’una estrella Michelin com és en Víctor Quintillà (Restaurant Lluerna), posarà els plats a Jazz Machín, una banda que es dedica a traduir els boleros d’Antonio Machín en clau jazz. Però serà el 31 de juliol quan El Molí es vesteixi de gala per celebrar el seu 20è aniversari; i ho farà de manera especial. El controvertit Joan Colomo posarà la nota musical als plats del mateix Jordi Jacas, que ha preparat un menú inspirat en els 20 anys de recorregut del restaurant.

 

 

Gastrokids i Gastrocinema

 

Una de les novetats del GastroMusical és la organització d’un grapat de tallers dirigits als més petits amb l’objectiu d’apropar-los a l’experiència de la música, la cuina i la vida saludable. Les propostes van des d’un taller d’empotar anxoves, jocs per aprendre a menjar sa, a un taller de percussió corporal o un altre de beatbox, tot acompanyat d’un berenar que anirà a càrrec de Supermercats Veritas.


I els cinèfils també teniu cita al GastroMusical. Projectada a l’aire lliure i per només 3€ podreu gaudir d’una de les pel·lícules més emblemàtiques del cinema britànic com ho és ‘Quadrophenia’. Una proposta fílmica que, com no podia ser d’altra manera, anirà acompanyada de diverses propostes gastronòmiques inspirades en la pel·lícula i la cultura britànica.

Quan: del 30 de juliol al 4 d’agost

On: El Molí de l’Escala

A

També et pot interessar