Família
,
2016
Del 27 de desembre al 4 de gener
Diferents espais
Girona

6 museus x Nadal 2016

Un any més, Gironamuseus organitza tallers infantils que permetran conèixer aspectes divertits i originals de les tradicions i les festes gironines en diferents moments de la història de la ciutat.

27 de desembre
Museu d'Història dels jueus
Un canelobre màgic
Com il·luminar les nits més fosques i fredes de l'any: Hanukkà és una festa molt alegre del calendari jueu. Descobreix en què consisteix amb manualitats i modelant un canelobre tradicional: la hanukkià. A càrrec de Plataforma Cultural MOZAIKA.
Recomanat: a partir de 5 anys

27 de desembre
Museu d'Història de Girona
Construcció de llufes i fanalets
Coneix el calendari festiu tradicional vinculat amb alguns elements de la cultura popular com és la imatgeria festiva que acull el Museu. A càrrec de l’Associació Baba babarota.
Recomant: de 3 a 12 anys

28 i 30 de desembre
Museu del cinema
Una Nadala de Cine
En aquest taller les nenes i nens crearan, realitzaran i editaran felicitacions de Nadal en format audiovisual a partir d'alguns espais del Museu. Cada grup ha d'escollir un espai, escriurà el guió, i enregistrarà aquesta felicitació especial que editaran entre tots i totes al final del taller. La millor manera de felicitar el Nadal.
Recomanat: de 6 a 10 anys

28 i 29 de desembre
Casa Masó
Dits petits per a brodats genials. Flors, ocells i lletres a la Casa Masó
Taller infantil de Nadal, en el que coincidint amb l’exposició sobre Masó i els teixits ens proposen endinsar els joves en la tècnica del teixit i el brodat, resseguint els dissenys que l’arquitecte va pensar per a casa seva. No cal haver agafat mai una agulla, tot és començar!
Recomanat: a partir de 7 anys

29 de desembre de 2016 i 3 de gener
Museu d'Art de Girona
Taller de corones de Nadal
Al Museu d'Art de Girona volen celebrar l'arribada del Nadal. I ho fan preparant una corona de Nadal que donarà la benvinguda a les visites més esperades com ara el tió i els reis de l'orient. A les sales del md'A trobareu els motius nadalencs per decorar la nostra corona. Cintes de colors, robes estampades i decoracions de feltre i paper acabaran d'engalanar-la.
Recomant: de 6 a 12 anys

30 de desembre
Museu d'arqueologia de Catalunya - Girona
Reciclem el Nadal
Tots tenim a casa objectes que un cop utilitzats no els hi donem cap ús i van a parar directament a les escombraries. En aquest taller, aprendreu a fer decoracions nadalenques a partir d’objectes com taps de cava, globus, plats de plàstic, pinces d’estendre roba...! Alhora aprendreu a quins jocs jugaven els nens romans, alguns dels quals han arribat encara fins els nostres dies.
Recomanat: de 6 a 12 anys

4 de gener
Museu d'arqueologia de Catalunya - Girona
Nadal és la bomba
S’acosta la cavalcada i la bomba o el fanalet és un element imprescindible per anar a esperar els 3 reis d’Orient. A casa tenim un munt d’objectes que podem utilitzar per crear-nos el nostre i que sigui ben original i personalitzat. Tanmateix aprendrem que a d’altres països del món també els fan servir per demanar desitjos per aquestes dates, i que no a tots els nens del món els hi duen regals els Reis, sinó d’altres personatges ben curiosos...!
Recomanat: de 6 a 12 anys

3 de gener
Museu d'Història de Girona
La llegenda de la Cocollona
Relat d’una llegenda que toca de ple el misteri de l’aigua a Girona i realització d’un taller sobre aquest ésser fantàstic. A càrrec de l’Associació Baba babarota
Recomant: de 3 a 12 anys

4 de gener
Museu d'Història dels jueus
La baldufa juganera
Durant la festa de Hanukkà és tradició jugar amb una baldufa de quatre cares anomenada "dreidel". En aquest taller retallareu i construireu el vostre propi "dreidel" amb cartolina i jugareu plegats a aquest joc segons les instruccions originals. A càrrec de Les Marietes. Paisatgisme
Recomanat: a partir de 5 anys

Horaris: de 10.30 a 12 h
Preu: de 3€ per persona (2 euros per a titulars del carnet Girona Cultura)  i activitat

Més informació

  • imatge de control 1per1