AGENDA
Arts
Del 5 d'abril al 13 d'agost
2017
CaixaForum
  • Girona

Exposició 'Experiment any 2100'

El futur, com se sol dir, és on passarem la resta de les nostres vides. Per tant, no és estrany que una preocupació constant dels éssers humans al llarg de la història hagi estat precisament preveure'l. Però, es pot predir realment el futur? Avui dia disposem dels coneixements i dels mètodes necessaris per poder fer prediccions raonables sobre com pot ser el demà. La tècnica que utilitzem, basada en el mètode científic, s'anomena prospectiva.

En aquesta exposició, i sota el guiatge de les grans obres literàries i cinematogràfiques de ciència-ficció, et llançaràs a l'aventura d'explorar com pot ser el nostre futur. Descobriràs en què consisteix i com treballa la  prospectiva, i analitzarem les anomenades megatendències, és a dir, els grans canvis que es van conformant lentament i que influeixen de manera decisiva en la societat, determinant la seva evolució. Concretament, ens centrarem en les prediccions que fan els analistes sobre com pot evolucionar el món en els àmbits socials, mediambientals i tecnològics al llarg del segle XXI.

Descobreix els reptes i les promeses que el futur ens presenta i reflexionem sobre el que podem fer per aconseguir, entre tots, un futur millor!

Aquesta exposició es basa en el document 'The European Environtment. State and outlook 2010 Assessment of global Megatrends', de l'European Environtment Agency.
Activitat gratuïta

Més informació
www.agenda.obrasocial.lacaixa.es/ca/caixaforum-girona

Experiment any 2100

Et pot interessar

Cinema a la fresca
Dimecres 2 d'agost, 22h
Cassà de la Selva
Exposició 'Art vora la mar' de Sandra Molina
Dies 5 i 6 d'agost
L'Ampolla
Festival Tempo sota les estrelles - Girona 2017
Del 20 de juliol al 13 d'agost
Girona
Una història de pel·lícula 2017
Divendres 28 de juliol, 20.30h
Lloret de Mar
Fins al 10 de setembre
Vilanova i la Geltrú
Exposició 'S'ha escrit un crim'
Del 22 d'agost al 12 de setembre
Santpedor
En el fil de l'aigua
Del 22 de juliol al 30 d'agost
Gualter