AGENDA
Arts
Del 5 d'abril al 13 d'agost
2017
CaixaForum
  • Girona

Exposició 'Experiment any 2100'

El futur, com se sol dir, és on passarem la resta de les nostres vides. Per tant, no és estrany que una preocupació constant dels éssers humans al llarg de la història hagi estat precisament preveure'l. Però, es pot predir realment el futur? Avui dia disposem dels coneixements i dels mètodes necessaris per poder fer prediccions raonables sobre com pot ser el demà. La tècnica que utilitzem, basada en el mètode científic, s'anomena prospectiva.

En aquesta exposició, i sota el guiatge de les grans obres literàries i cinematogràfiques de ciència-ficció, et llançaràs a l'aventura d'explorar com pot ser el nostre futur. Descobriràs en què consisteix i com treballa la  prospectiva, i analitzarem les anomenades megatendències, és a dir, els grans canvis que es van conformant lentament i que influeixen de manera decisiva en la societat, determinant la seva evolució. Concretament, ens centrarem en les prediccions que fan els analistes sobre com pot evolucionar el món en els àmbits socials, mediambientals i tecnològics al llarg del segle XXI.

Descobreix els reptes i les promeses que el futur ens presenta i reflexionem sobre el que podem fer per aconseguir, entre tots, un futur millor!

Aquesta exposició es basa en el document 'The European Environtment. State and outlook 2010 Assessment of global Megatrends', de l'European Environtment Agency.
Activitat gratuïta

Més informació
www.agenda.obrasocial.lacaixa.es/ca/caixaforum-girona

Experiment any 2100

Et pot interessar

Desenterrant el Pla de l'Estany
Del 30 de setembre al 7 de gener
Banyoles
Divendre 24 de novembre, 19h
Sant Pere de Riudebitlles
Yo-Kai Watch
Diumenge 26 de novembre, 12h
Girona
El meu primer festival
Dissabte 25 de novembre, 17:30h
Lloret de Mar
Leandre
Del 4 de novembre al 28 de gener
Lleida
Del 15 de juliol al 28 de gener
Platja d'Aro
La verema dels 80. Una emigració civilitzada
Del 7 d'octubre al 26 de novembre
Palafrugell
Moros i cristians
Del 7 de novembre al 2 de desembre
Lleida