Fires i festes
,
2016
Del 15 al 17 d'abril
Tossa de Mar
Girona

I Fira dels Indians de Tossa de Mar

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tossa organitza els propers 15, 16 i 17 d’abril la I Fira dels Indians de la població. L’eix central d’aquesta primera edició serà la gastronomia catalana i les influències de la gastronomia antillana a casa nostra.

 

Divendres, 15

12:00 h - Hotel Diana. Presentació dels menús indians que oferiran els establiments de restauració de 'Cossa de fiar durant la Pira.

19:00 h - Sala d'Actes de la Casa de Cultura. Inauguració de la I Fira dels Indians de Tossa de Mar. Presentació de la I Pira d'Indians de Tossa a càrrec de Gisela Saladich, Alcaldessa de Tossa de Mar. Conferència inaugural "De 'Tossa a Amèrica", a càrrec dels historiadors Sr. Mario Zucchitello i Sr. David Moré. Acte seguit inauguració de l'exposició "De Tossa a Amèrica", organitzada per l'Arxiu municipal de Tossa de Mar. En acabar l'acte s'oferirà un refrigeri antillà.

22:00 h - Platja Es Racó. Haavaneres amb el Grup Els Cremats i tradicional cremat. Activitat gratuïta.

 

Dissabte, 16

Passeig Mossèn Cinto i Passeig de mar. Durant tot el dia Mercat d'Ultramarins.

10:00 h - Oficina de Turisme. Visita guiada '"Tossa Indiana" a càrrec de Josep Santané. Per apuntar-se cal trucar al següent telèfon: 609173746 (Josep). Sortida des de l'Oficina de Turisme.

10:00 h - Espai Francisco Colomer. Jornades d'Estudi "Indians a Taula. Sabors d'anada i de tornada. Inscripció gratuïta a la jornada (Per internet: http://goo.gl/forms/ZXw6w95ZWl). Aforament limitat. Organitzen: LABPATC - Laboratori de Patrimoni i 'Curisme Cultural Universitat de Barcelona i Ibertur, Ajuntament de Tossa de Mar.

A partir de les 11 h i durant tot el matí a la Platja Es Racó. Activitat adreçada als infants

17:00 h - Plaça d'Espanya. Classes de Batxata per a petits i grans.

18:00 h - Cinema Montserrat. Representació de 'El Cafè de L'Havana" a càrrec dels Grups Port Bo i Els Pescadors de l'Escala. Entrada: 10€. Les entrades es podran adquirir a la Casa de Cultura (Av. Pelegrí, 8, Tossa, Tel. 972 34 09 05) de dilluns a divendres de 10h a 13h i de 16h a 19h; i el mateix dia al Cinema Montserrat abans de començar l'espectacle.

19:00 h - Sala d'Actes de la Casa de Cultura. Presentació del llibre "La Cuina Modernista" a càrrec del seu autor, Sr. Jaume Fàbrega, gastrònom, historiador de la cuina catalana i periodista.

22:00 h - Plaça de l'Església Parroquial de Sant Vicenç. Actuació d'Ajiako Cubano.

 

Diumenge, 17

Passeig Mossèn Cinto i Passeig de mar. Durant tot el dia Mercat d'Ultramarins.

10:00 h - Oficina de Turisme. Visita guiada '"Tossa Indiana" a càrrec de Josep Santané. Per apuntar-se cal trucar al següent telèfon: 609173746 (Josep). Sortida des de l'Oficina de Turisme.

11:30 h - Espai Francisco Colomer. Conferència - Tast de xocolata a càrrec del Museu de la Xocolata Barcelona - Gremi de Pastissers de Barcelona. Cal apuntar-se a la Casa de Cultura (Av. Pelegrí, 8, Tossa, Tel. 972 34 09 05) de dilluns a divendres de 10h a 13h i de 16h a 19h.

16:00 h - Plaça de l'Antic hospital de Sant Miquel. Concurs de pastissos de xocolata.

18:30 h - Actuació d'Ajiako Cubano.

 

A les Peixaateries hi haurà una parada de l'Ajuntament on es podran adquirir els tradicionals barrets de Panamà.

Es prega vestir de color blanc d'acord amb l'ambientació de la Fira.

Els restaurants de la vila oferiran menús inspirats en la cuina antillana.

Les pastisseries oferiran productes creats expressament amb motiu de la Ia Fira dels Indians de Tossa de Mar.

 

Més informació

  • imatge de control 1per1