Música
,
2016
Diumenge 28 febrer, 19h
Teatre Municipal
Girona

Òpera 'Otello'

Una de les millors tragèdies de Shakespeare, recreada pel magistral llibret d'Arrigo Boito i amb la dramàtica i punyent òpera de Verdi. Aquesta fou una veritable obra de maduresa, la penúltima òpera del mestre de Busseto, estrenada quan el compositor ja tenia 73 anys. És la història del moro Otello, general d'origen africà al servei de la República de Venècia, governador de l'illa de Xipre i que s'acaba de casar amb la bella i sensible Desdemona, una filla de la noblesa veneciana. L'alferes Iago, terriblement ofès perquè no ha estat nomenat lloctinent, construeix la seva mortal venjança a base d'atiar l'enorme gelosia d'Otello, que el fa enfollir contra la seva innocent esposa. Al final l'acaba matant per, tot seguit, conèixer la veritat: tot era mentida. Otello, incapaç de suportar el pes de la seva culpa, es treu la vida.

Cor Amics de l'Òpera de Sabadell
Orquestra Simfònica del Vallès 

Òpera en quatre actes (sobretitulada en català). Llibret d'Arrigo Boito a partir de The tragedy of Othello, the Moor of Venice, de William Shakespeare. Estrenada en el Teatro alla Scala de Milà, el 5 de febrer de 1887
Preu: 50€ | 36€ | 20€ | 10€

A les 18h al hall del Saló de Descans - Xerrada de presentació de l'òpera a càrrec de Joan Manel Barceló (dels Amics de l'Òpera de Girona). S'acompanyarà d'una petita exposició de materials gràfics relacionats amb l'òpera que es veurà. Acte dins el marc del 4t centenari de la mort de Shakespeare (ja que dramaturg anglès, tant admirat per Verdi, va ser inspirador de l'obra).

 

Més informació

  • imatge de control 1per1