Foto: 

CEDIDA
Espectacle 'Un gat per barret'

Festival Cacau: quan la cultura va a cercar el públic

La primera edició del Festival Escènic de Petit format de Girona arriba el pròxim 24 de juliol
Nina Pagès
,
23/06/2016
Espectacles
El teatre i el públic són dos elements que no poden viure l'un sense l'altre. Quan n'hi ha un que flaqueja, l'altre se'n ressenteix. En temps de crisi, podem veure aquesta situació reflectida en les sales de teatre i locals dedicats a les arts escèniques. El ciutadans deixem d'invertir diners en cultura i ordenem les nostres prioritats pressupostàries. Llavors, l'assistència disminueix notablement, i si el teatre no té públic, no funciona. Per tractar de combatre aquesta situació, han sorgit iniciatives que s'allunyen dels espais convencionals i fan un pas endavant.

Parlem del Cacau, el Festival Escènic de Petit Format de Girona, una proposta escènica innovadora a la ciutat que es proposa donar visibilitat a projectes de petit format representats en ambients deslocalitzats, és a dir, fora de l'espai propi de les arts escèniques.

"El més bonic de la cultura és que, quan el públic no ve, va a buscar-lo", explica el director artístic del festival, Esteve Holgado. Des del pròxim 24 de juny fins a l'1 de juliol, l'esdeveniment mostrarà una trentena d'espectacles breus i variats on el teatre és el gran protagonista. Cacau va néixer arran de les diferents activitats culturals que es desenvolupaven a bars, espais i centres de la ciutat com el festival de teatre al Forn, El Matx d’improvisació al Cèltic o  festival de teatre al Cercle, amb l'objectiu d'agrupar-les i fer-les de paraigües.

  • imatge de control 1per1

"Ens sembla curiós que es considerin els espectacles de petit format com una cosa externa. El nostre objectiu és dignificar aquest sector, que estava poc entès. Creiem que petit format no és sinònim de baixa qualitat. El marc del quadre és diferent, l'espai és reduït, hi ha menys públic, però trobem propostes molt diferents i de gran qualitat", assegura Holgado.

La inauguració tindrà lloc a la Casa de Cultura el divendres 24 de juny a les 20 h, amb l'espectacle de circ 'Natació Sincronitzada', 'El popurri' d'Oriol Serra, 'La capsa de Cafè' de Cametes Teatre, 'Des-límit-acció' d'Absurds, i Singulars i 'Perdre el seny' de Sergi Garcia. Dues hores abans, la companyia Je M'appelle Gemma Pèl presentarà al carrer 'La importància dels rentavaixelles en la societat contemporània'.

L'endemà, l'Ateneu Salvadora acollirà 'Diversió' de País de Xauxa, i els Jardins de la Mercè, 'Dos són Multitud' de La torradora hidràulica, 'Solum' de Gerard Vilardaga i Iris Hinojosa i 'Opmeit', de Fohen Produccions. Diumenge, els Jardins també seran escenari de 'Berícid Sulfúric', una interpretació en directe de les ficcions radiofòniques "Assassinat a Gladstone Manor" i "Les Cròniques de Sh Shaåsvla" del podcast Berícid Sulfúric. El dimarts 24, podrem veure 'Un tast reial' del Teatre Sommelier, dijous 30, 'Paradís' de Clara Santa Maria, 'La Lección' de Doctorado Total i 'Fruit de res' de l'Aletheia al restaurant El Forn i, finalment, divendres 1, 'El mecanisme d'elles' d'Inclulquie i Flor de Vici, petita antologia de cuplets' de Gemma Vidal, al VIM Restaurant.

Un bon cacau de disciplines i d'arts escèniques que ens mostraran les diferents obres i performances de les companyies novelles o artistes de casa nostra que aposten pel petit format. "Ja no haurem de marxar del bar per entrar al teatre, sinó que el teatre arriba al bar. Mentre fem una cervesa amb un amic, podrem estar gaudint d'un espectacle. És una bona manera d'apropar el teatre gironí a un nou públic", finalitza Holgado.
 

A

També et pot interessar