Foto: 

PIXABAY

Les millors passejades de tardor per fer amb la mainada 

Sortides històriques, boletaires i naturalistes per sortir de casa tota la família
Surtdecasa Girona
,
23/10/2016
Família
Quan arriba la tardor, els marrons, vermells i taronges pinten els boscos i les muntanyes de les nostres comarques, i deixen una magnífica catifa natural al voltant dels camins i itineraris. Amb aquest encantador paisatge de fons, és un bon moment per preparar excursions i passejades familiars als espais del nostre territori. Estanys, valls, pobles, coves, castells, ermites, parcs... No et perdis les nostres propostes!

Entrem a les Coves de Serinyà 

  • imatge de control 1per1

Voleu aprendre història i descobrir l'entorn natural del Pla de l'Estany? Una de les activitats familiars més interessants per fer a la comarca és la visita al Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà, constituït per tres coves: la cova de Mollet, la de l'Arbreda i la del Reclau Viver. Es tracta del millor jaciment de l'Europa occidental per conèixer el pas de l'home Neandertal a l'home modern. 
> Més informació: Web del Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà

 

L'encant rural de Canet d'Adri 

Envoltat de roures, alzines, pins i terra volcànica, s'alça Canet d'Adri, un petit municipi del Gironès amb un gran patrimoni natural i històric. El seu paisatge està articulat per masies, camps de blat, edificis volcànics, construccions històriques destacades, gorgues i balmes i, al capdamunt, el senyor del municipi: Rocacorba. Us proposem un passeig pel municipi, la visita a les profundes gorgues de formació volcànica i un breu recorregut fins al volcà del Puig d'Adri, que surt just al costat de la roca amb la inscripció de les gorgues. 
> Més informació: Web de l'Ajuntament de Canet d'Adri

 

Un viatge al passat al Castell de Montsoriu 

Retrocedim més de cinc-cents anys en el temps per reviure la història i la manera de viure a la Catalunya de l'edat mitjana. El Castell de Montsoriu és el gòtic més imponent de Catalunya i un dels recintes medievals més importants del país. Situat al cim d'un turó de més de 500 metres, al peu del Montseny, domina la vall de la Tordera. Durant tot l'any, es fan visites guiades per conèixer el seu interior, així que, durant aquesta tardor, podem aprofitar per fer una petita excursió cultural amb la família! 
> Més informació: Web del Castell de Montsoriu

 

Una jornada boletaire a la Vall de Sant Daniel 

La tardor és el temps de bolets per excel·lència. Agafem el cistell, una bona guia i un ganivet, i ens llancem a l'aventura d'anar a cercar aquells fruits de terra que han amanit i protagonitzat molts dels fantàstics plats de la nostra gastronomia. No cal anar gaire lluny de casa, ja que a la Vall de Sant Daniel també se'n fan. Podem perdre'ns pels boscos, fonts i camins d'aquesta magnífica zona a tocar de Girona i fer exercici amb tots els de casa. Si encara teniu més ganes de caminar, podem escapar-nos fins a la Font del Ferro a través d'un itinerari paral·lel que surt del monestir de Sant Daniel. 
> Més informació: Ruta Wikiloc per la Vall de Sant Daniel

 

Un matí al Parc de Sant Salvador 

El pulmó de Santa Coloma de Farners és el Parc de Sant Salvador, un indret molt popular pels veïns i veïnes de la zona que està situat a la confluència de les rieres de Sant Hilari i de Castanyet. Està envoltat de plàtans, castanyers, arços, til·lers, verns i moltes altres espècies vegetals, i compta amb una Font Picant i algunes zones d'aigua. És, per tant, un dels espais més interessants per descobrir tot fen una passejada amb els més menuts. Després de fer el volt, podem aprofitar per dinar a algun dels magnífics restaurants del municipi. 
> Més informació: Web de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners

 

Sortida a l'Ermita del Nen Jesús de Praga 

Tots els hilariencs han visitat alguna vegada aquesta ermita dedicada al nen Jesús de Praga. Construïda el 1911, és una de les més recents de la zona, però no menys estimades. Es troba a pocs quilòmetres de la població de Sant Hilari Sacalm, així que és una excursió senzilla per a tota la família que ofereix una vista privilegiada de la zona. L'edifici és d'una sola nau, amb 7 metres de longitud per 4,6 d'amplada i 4 d'altura, absis semicircular i un porxo lateral al nord. L'estil neogòtic es respira a cada un dels racons del santuari. 
> Més informació: Ruta Wikiloc fins a l'ermita del nen Jesús de Praga

 

Pedalejant fins a Bonmatí 

Ja fa més de trenta anys que el carrilet que unia Girona i Olot va deixar de funcionar. Aquest tram de via verda, però, ara té una altra utilitat. Avui és un carril bici per fer excursions per les comarques del Gironès i la Garrotxa. Et recomanem fer l'excursió que parteix del Pavelló de Salt i que arriba fins a l'antiga estació de Sant Julià del Llor i Bonmatí. Un cop travessem les hortes de Salt, i al costat de les deveses, podem desviar-nos fins al pla dels Socs, una àmplia clariana que havia estat una antiga illa del Ter i que actualment està en un molt bon estat de conservació. Ens creuarem amb diferents basses que són refugi de nombroses aus i de mamífers tan emblemàtics com la recuperada llúdriga. Si seguim el carrilet, trobarem al cap de pocs quilòmetres el municipi de Bescanó. El més estacat d'aquest tram són les centrals hidroelèctriques modernistes associades a l'aprofitament energètic del riu i dels canals laterals. També és una bona parada per anar al WC de l'antiga estació del carrilet. A l'altre costat del riu, per acabar l'excursió, hi ha la població de Bonmatí. És interessant baixar de la bicicleta per conèixer un dels municipis més nous de Catalunya i, també, una de les colònies que va aprofitar l'aigua del Ter pel funcionament de la indústria tèxtil. El poble disposa d'alguns bars per poder prendre alguna cosa i agafar forces per la tornada. La distància entre el principi i el final és de 21 quilòmetres, i amb bicicleta es pot tardar, aproximadament, 1 hora i 20 minuts. Una proposta, per tant, bastant factible per a nens i nenes que ja han fet una mica de bicicleta! 
> Més informació: Ruta Wikiloc de Salt a Sant Julià del Llor i Bonmatí.

 

Anem a veure ocells als Estanys de Sils 

En ple cor de la comarca de la Selva, trobem els Estanys de Sils, una de les poques zones humides naturals i el darrer vestigi de què era el llac més gran de Catalunya. Es tracta d'un espai natural de gran interès amb aguaits repartits per la zona per poder observar atentament i en silenci els ocells que s'hi apropen. Durant la passejada, podrem veure plantes aquàtiques, canyissars, salze blanc, el freixe i molts altres arbres de ribera, i ocells com el rossinyol bord, el martinet blanc o el bernat pescaire.
> Més informació: Web dels Estanys de Sils

A

També et pot interessar