Poble d'Hostalric

Foto: 

CEDIDA

El Castell d'Hostalric activa els cinc sentits

La tercera edició de la Fira dels Sentits arriba al municipi el cap de setmana del 17 i 18 de juliol
Nina Pagès
,
16/07/2015
Fires i festes
Damunt d’un turó, dominant la principal via de pas entre els Pirineus i les comarques meridionals de Catalunya, s’alça, orgullós, el Castell d’Hostalric. Els seus orígens remunten a l’edat medieval, tot i que, actualment, del primer castell només en queden alguns vestigis.

Precisament, aquesta fortificació serà l’escenari de la tercera edició de la Fira dels Sentits, una iniciativa de l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Hostalric, amb el suport de l'Ajuntament d'Hostalric, que pretén fomentar i promocionar el producte de proximitat. Les dues edicions anteriors s’havien realitzat als diferents carrers del casc antic, però l’organització ha decidit que, en aquesta ocasió, apostaria per un punt molt especial de la vila. “S’escull el Castell perquè, segurament, és el lloc més emblemàtic d’Hostalric. És el gran valor del poble, juntament amb el recinte medieval, les muralles i l’entorn natural”, explica el responsable del centre gastronòmic Domus Sent Soví i tècnic de promoció econòmica i turisme, Jordi Casassayas. 

La Fira se celebrarà el cap de setmana del 17 i 18 de juliol i oferirà un seguit d’activitats per a petits i grans per tal que puguin gaudir de música en viu, foodtrucks, circ, màgia, clown, contes, puntaires, tallers i productes d’artesans i dissenyadors del municipi. Segons assegura Casassayas, l’objectiu de l’esdeveniment és “agrair a la gent del poble la seva fidelitat amb el comerç local”.  

  • imatge de control 1per1

Els espectacles més destacats són Van imagination, un Pop-up-Galeria d’Art-Readshow que ofereix una exposició d’art feta a partir del reciclatge, intervencions de música, performance d’actors, accions de pintura ràpida i altres sorpreses, i el de Tino Revilla, un artista local que ens proposa crear una obra pictòrica entre els assistents de la Fira. 

A l’oferta cultural, se li sumen tres zones de menjar, per tal que els visitants recuperin forces i, al mateix temps, descobreixin la gastronomia del territori. Així, la fira acull el Pebre Negre, un foodtruck de cuina mediterrània de qualitat sobre rodes, la Carnisseria Martí, amb embotits artesans amb porc Duroc criat sobre palla i alimentació pròpia, i la Zona chill-out, amb els restaurants El Panxo, el 4 Vents 3.0 i la pastisseria Massinis, que s’uneixen per a oferir-nos una mostra dels seus millors productes. Tot plegat, amenitzat amb cerveses artesanes, mojitos i gintònics. 

D’altra banda, els visitants també podran veure l’interior del Castell i gaudir de nous espais com el Centre d’Interpretació, els audiovisuals i les diferents estances que s’han recuperat i rehabilitat de la construcció. 

A

També et pot interessar