AGENDA
Arts
Del 21 de juliol al 27 d'agost
2017
Museu Pau Casals
  • Sant Salvador
  • El Vendrell

L’expressió de la pau en l’obra de Ramon Llovet

La sala polivalent del Museu Pau Casals acull l’exposició temporal 'L’expressió de la pau en l’obra de Ramon Llovet (1917-1987)'.

L’exposició es podrà visitar gratuïtament dins l’horari d’obertura del museu del 21 de juliol i al diumenge 27 d’agost.

Horari: 

De dimarts a dissabte de 10 a 14h i de 17 a 21h
Diumenges i festius de 10 a 14h

Sinopsi: 

Ramon Llovet Miserol (1917-1987) comença a dibuixar i a pintar des de molt petit. Durant molts anys forma part del grup de pintors de la Sala Gaspar de Barcelona. A mitjan anys 60, comença a interessar-se pel pacifisme i la no-violència, fet que influirà profundament en la seva manera de pensar. El 1939 realitza la seva primera exposició a les Galerías Costa (Barcelona), on farà dues exposicions més. Participa en els salons de tardor (Salón de Octubre) dels anys 40 i 50. Es fa soci del FAD i participa de manera activa en tota mena de debats i discussions sobre temes artístics. El 1948 inicia la recerca d’un estil diferent de l’impressionisme del període anterior i pinta una curta sèrie d’obres expressionistes-cubistes.

A partir dels anys 50, i fins el 1980, participa en nombroses exposicions individuals i col·lectives a Catalunya i Espanya. Es produeix un nou canvi en la concepció de la seva obra, tracta temes socials i dramàtics dintre d’un expressionisme líric. A partir d’aquest moment, la crítica, els col·leccionistes, etc. comencen a valorar i reconèixer la seva obra. Rep diferents guardons i fa les primeres exposicions fora del país. Exposa a la Sala Argos i a partir de la temporada 1957-58 passa a formar part del grup de pintors de la Sala Gaspar.

El 1967 comença a interessar-se pel pensament i l’obra del pacifista Lanza del Vasto, fet que influeix en la seva manera de pensar i en la seva obra pictòrica. A partir del 1970 s’interessa profundament per l’obra filosòfica del pensador Krishnamurti i també per la teosofia. Al llarg d’aquest període, els coloms, i també les flors, esdevenen símbols de l’amor, la pau, la felicitat... O d’un anhel inabastable, ja que la seva obra va prenent, cada vegada més, un aire espiritual i metafísic.

Preu: 

Gratuït

Més informació: 

Et pot interessar

Leandre
Del 4 de novembre al 28 de gener
Lleida
Del 21 d'octubre al 20 de novembre
Castelló d'Empúries
Dissabte 16 de desembre, 20:30h
El Vendrell
Exposició 'Refugiats, per què?', de Fundipau
Del 24 de novembre al 18 de desembre
Figueres
Moros i cristians
Del 7 de novembre al 2 de desembre
Lleida
Vallpalou
Del 26 d'octubre al 2 de juliol
Lleida
La verema dels 80. Una emigració civilitzada
Del 7 d'octubre al 26 de novembre
Palafrugell