Activa't
,
2017
Dissabte 7 d'octubre, 18h
Museu Maricel
Sitges

Visita guiada a la instal·lació 'Joaquim Sunyer. El Paisatge noucentista sitgetà'

Les Jornades Europees del Patrimoni són el paraigua sota el qual s'emparen un munt d'activitats, visites guiades i tallers per descobrir el patrimoni dels nostres pobles i ciutats.

Horari: 

18:00h

Sinopsi: 

El Museu de Maricel conté una instal·lació dedicada a Joaquim Sunyer, amb motiu del centenari d’un dels seus olis més emblemàtics, Cala Forn (1917). El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), que compta amb aquesta obra a la seva col·lecció, la cedeix als Museus de Sitges fins al mes d’octubre per a que llueixi en aquesta instal·lació, que s’ubica a la Sala Sert del Museu de Maricel. Amb Cala Forn, Joaquim Sunyer culmina la síntesi del classicisme, l’idealisme i la humanització. És una obra que representa la plenitud de l’artista.
 
La instal·lació es complementa amb les següents obres: La Pastoral (1910-1911) de la Casa Museu i Arxiu Joan Maragall, cedida pel Departament de Cultura, Paisatge de Sitges (c.1920) dipòsit del MNAC al Museu de Maricel i Paisatge de Miralpeix amb vistes a Pere Pau cortesia de Dolors Junyent Galeria d’Art, Barcelona.

Organitza: 

Museus de Sitges

  • imatge de control 1per1