Menjar i beure
,
2016
Dies 8 i 9 d'octubre
Passeig de la Ribera
Sitges

55a Festa de la Verema

Sitges ja ho té tot a punt per acollir la 55a edició de la Festa de la Verema, una de les festes amb més tradició del calendari festiu local. El programa d’actes, que es concentrarà principalment a la plaça de la Fragata, començarà el dissabte 8 d’octubre amb el concurs de dibuix obert per a totes les edats.

Posteriorment, s’obrirà la Mostra de Vins que aquest any arriba a la desena edició i ho fa amb un gran nombre de cellers i activitats en un cap de setmana, on Sitges s’omplirà d’amants del vi i el cinema. I és que de nou la Festa de la Verema torna a coincidir amb el Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

La Festa s’inaugurarà oficialment el dissabte, al Saló d’Or del Palau Maricel, a les 8 del vespre, amb la lectura del pregó de la Verema que enguany anirà a càrrec de l’actriu Assumpta Serna.

10a Mostra de Vins

La Mostra de Sitges s’instal·larà al Passeig de la Ribera, a la zona del Racó de la Fragata, de 12 a 15.30h i de 17 a 23h (dissabte), i de 12 a 15.30h i de 17 a 21h (diumenge). La Mostra de Vins comptarà amb una destacada fira de vins i caves de cellers de Sitges, del Garraf i del Penedès, complementats per estands de formatges i coques per acompanyar el vi.  A la sala de tast s’hi realitzaran activitats per a tots els públics, destacant la col·laboració iniciada l’any passat amb el Club de Tast de Sitges, una presentació de La Carretera del Vi o l’activitat infantil “Viu la Vinya”, que per primer cop se celebrarà a Sitges. També hi haurà un apartat musical pensat per a tots els públics, amb sessions de DJ, de chill-out o les tradicionals havaneres. Entre els expositors que es podran veure a la Mostra hi haurà un estand conjunt dels 12 cellers que conformen La Carretera del Vi, la wine road, que uneix Sitges amb Vilafranca i Sant Martí. També hi haurà un estand dedicat exclusivament als caves premium (reserva i gran reserva), de la mà de Pimecava, l’associació de petits i mitjans elaboradors de cava, que presentaran una variada selecció de diferents cellers.

La Sala de Tast s’inaugurarà el dissabte 8 a les 12h amb l’activitat infantil “Viu la Vinya”, organitzada per la fundació Mas Albornà amb la col·laboració de Cellers Torres, que busca, mitjançant tallers i activitats educatives, apropar la vinya, les tradicions, la sostenibilitat i la cura del medi ambient als més petits. El dissabte a les 19h serà el torn del Club de Tast de Sitges, que oferirà un maridatge dels restaurants Esmarris-Dolce Sitges, Marenostrum, Los Vikingos i La Nansa, amb vins de l’Hospital Sant Joan Baptista de Sitges i de Cellers Torres. L’acte servirà per presentar les jornades Tasta Sitges que es duran a terme durant el mes d’octubre en diferents restaurants de Sitges. El diumenge a les 12h hi haurà el tradicional concurs de trepitjadors de raïm, i a les 19h es presentarà La Carretera del Vi, la primera “wine road” de l’estat, que va de Sitges a Sant Martí Sarroca passant per Vilafranca.

La desena Mostra de Vins de Sitges, integrada en la tradicional Festa de la Verema de Sitges, que enguany arriba a la cinquanta-cinquena edició, està organitzada per l’Ajuntament de Sitges i Foment de Sitges amb el patrocini de Cellers Torres.

Més informació: www.sitges.cat

  • imatge de control 1per1