Família
,
2016
Dissabte 31 de desembre, 12h
Carrers del centre
Sant Pere de Riudebitlles

Activitat 'Tants nassos com dies té l’any'

L’any s’està acabant i tornarà novament als carrers de Riudebitlles una de les personalitats més curioses de les tradicions d’aquestes festes: l’Home dels Nassos.

Amb aquest ja seran 5 anys els que la companyia de titelles MicroTroupe treu al carrer aquest personatge mitològic català el dia 31 de desembre, i sembla que encara gaudeix de força popularitat entre la població que l’espera any darrera any. A hores d’ara ja ho deu tenir tot enllestit i a punt per a sortir al carrer: el barret ben raspallat i les sabates enllustrades, s’haurà planxant els pantalons i la camisa, i ja tindrà preparats els mitjons i els calçotets nets ..., o calces ..., doncs l’any passat l’Home dels Nassos no va ser pas un home sinó que qui va interpretar el personatge va ser una dona, la Dona dels Nassos.

Com ja s’ha dit en altres ocasions aquest Home dels Nassos a més del misteri que envolta la pròpia figura tradicional, l’acompanya l’enigma de qui hi ha darrera del nas, perquè sempre és alguna veïna o veí de la localitat, coneguda per molta gent. Un any més, després d’esmorzar amb els músics del seu seguici i totes i tots els Homes dels Nassos que han passat per aquesta figura els anys anteriors, sortirà a estirar les cames per les places i els carrers del poble i anirà repartint caramels per a endolcir les darreres hores de l’any tot ballant, saludant a la gent i desitjant-li un bon cap d’any. L’Home dels Nassos, o la Dona dels Nassos, amb la seva senzilla presència també ens vol recordar que per a celebrar les festes d’aquest dies només cal estar prop de la gent que estimem i que el consum mai porta la felicitat.

Més informació

  • imatge de control 1per1