Menjar i beure
,
2017
Dilluns 26 de juny, 17h
Ermita de Santa Maria de Foix
Torrelles de Foix

Cimera del xarel·lo

L'Ermita de Santa Maria de Foix, amb unes espectaculars vistes sobre tot el Penedès, tornarà a ser l’escenari d’una singular trobada professional al voltant de la varietat xarel·lo. La tercera edició de La Cimera del Xarel·lo acollirà cellers i elaboradors que oferiran els seus vins, caves, clàssics i ancestrals, elaborats únicament a partir de la varietat xarel·lo.

La Cimera del Xarel·lo és un lloc de trobada entre professionals del sector: elaboradors, sommeliers, periodistes, botigues especialitzades, restaurants… Per a debatre sobre la varietat i tastar algunes de les seves múltiples interpretacions. Amb més de 95 referències de productes 100% xarel·lo, aquesta tercera edició espera consolidar-se com el fòrum més important dedicat a aquesta varietat autòctona del penedès.

Els cellers i els seus vins: el gran actiu de La Cimera
La Cimera del Xarel·lo és una activitat promoguda per els propis cellers participants. Tots els cellers donaran a degustar xarel·los elaborats 100% amb aquesta varietat, però interpretats de diferent manera (joves, envellits amb barrica, caves, clàssics, ancestrals, ecològics, biodinàmics, naturals, dolços… Tot un món per a descobrir i valorar la varietat de referència del Penedès. Albet i Noya, Amós Banyeres-Els Vinyerons Vins Naturals, AT Roca, Avgvstvs, Can Descregut, Can Pasqual, Can Ràfols dels Caus, Castellroig, Colet, Coma Romà, Esteve i Gibert, Eudald Massana Noya, Finca Parera, Giró del Gorner, Gramona, Jean Leon, Loxarel, Mas Bertran Viticultors, Mas Candí, Mas dels Clavers, Mas Comtal, Masia de la Roqua, Nadal, Oriol Rossell, Parató, Parés Baltà, Raventós i Blanc, Suriol, Terra de Marca, Ton Rimbau, Torre del Veguer, Vins de Foresta i Vinyes Singulars.

Assistència amb invitació
Donada la limitació que presenta tant l’espai com els pàrquings (hi haurà busos llançadora), l’assistència a la Cimera del Xarel·lo és per invitació (gratuïta), que es pot aconseguir a través d’algun dels cellers participants o contactant via email a lacimeradelxarello@gmail.com Uns col·laboradors de luxe Sota la direcció de Parenthesis i la col·laboració de l’Ajuntament de Torrelles de Foix i l’Associació del Santuari de Foix, La Cimera del Xarel·lo comptarà amb un servei gastronòmic de primer nivell amb el food truck “Era Cambuleta”, els formatges de Xerigots o els embotits Mitjans. Les copes per degustar el xarel·lo seran Riedel i el DJ Jordi Vilella ambientarà la trobada amb una sessió chill-out.

Més informació

  • imatge de control 1per1