Música
,
2017
Divendres 7 d'abril, 21h
Basílica de Santa Maria
Vilafranca del Penedès

Concert 'La Passió de Sant Joan'

Concert a la basílica de santa Maria per tal de continuar recaptant fons i poder finalitzar les obres de restauració de la façana sud que van començar-se l’any passat. Aquesta fase te un cost de 120.000€, dels quals 38.000 provenen d’una subvenció de la Generalitat de Catalunya. En la primera fase es va actuar en els trams que van des del campanar fins a la portalada lateral, i en aquesta intervenció es treballarà en els tres trams que queden fins arribar al campanar de la façana principal.

L’obra que s’interpretarà al concert serà la 'Passió de Sant Joan', del compositor britànic Bob Chicott. El concert anirà a càrrec de la coral sant Esteve, l’Escolania i Cor Jove d’Olesa de Montserrat, la Jove orquestra del Montserratí, dirigits per n’Eduard Vila i Perarnau, Evangelista: Martí Garcia, Crist: Pau Armengol, i Pilat: Lluís Calvet.

Les entrades tenen un cost de 15€ i poden adquirir-se a Teixits Solà (carrer de Santa Maria) i El Parquet (carrer de Sant Joan). També hi ha una fila 0 que pot fer les seves aportacions al Banco Popular ES58 0075 0769 3706 0060 8716 indicant fila 0 concert 7 d’abril.

Les obres es preveu que s’inicin durant aquest any i inclouran la neteja dels murs, les teulades de les capelles, el remat dels contraforts i les gàrgoles. S’espera també poder treure a la llum les pintures descobertes el 2015 en un dels murs, que fins ara no estaven documentades, retirar les reixes de ferro de protecció i els vidres trencats, i comprovar si també es conserva part de la teulada original que es va documentar durant la primera intervenció a la part de l’absis i la porta lateral.

  • imatge de control 1per1