Música
,
2017
Divendres 2 de juny, 20:30h
Església parroquial
El Vendrell

Concert 'La Ruta daurada o el caliu de la cendra'

'La Ruta daurada o el caliu de la cendra' commemora els 130 anys del llibre 'Oracions', de Santiago Rusiñol. 

El concert serà interpretat pel duet vendrellenc 'La Veu Humana', nascut l’any 2001 i format per Griselda Ramon, soprà, i Àlex Jordi, a l’orgue

'La Veu Humana' forma part de la cooperativa Operaílica, SCCL, formada també l’any 2001, que centra la seva tasca en la difusió del patrimoni musical català, al mateix temps que també vol incidir en el repertori clàssic del món liderístic i de l’òpera. Els últims anys s’han especialitzat en la creació d’espectacles per emfasitzen aquesta faceta, amb col·laboració amb d’altres institucions culturals del país, com el Museu del Modernisme de Barcelona o els Museus de Sitges. 

Aquest divendres, 'Oracions' ens portarà a l’univers de Santiago Rusiñol, en un llibre que recull, a forme de cicle, des de l’alba d’un nou dia fins a la nit, les estrelles i la mort. El plantejament de l’obra és a través de petites oracions que generen sinergies amb la part espiritual i poètica, però també la part més material i prosaica de la naturalesa humana. El llibre va ser ideat com a una obra coral, on a més de Rusiñol hi prenen part les composicions d’Enric Morera i els dibuixos de Miquel Utrillo per tal de plasmar l’ideari Modernista en la seva més alta intensitat. 

Preu: 6€ | 4€ (socis dels Amics de l’Orgue i de l’Associació Musical Pau Casals, alumnes de l’EMMPAC, amb el carnet de la Biblioteca Pública Terra Baixa i per a jubilats)

  • imatge de control 1per1