Música
,
2016
Dissabte 17 de setembre, 18:45h
Jaciment de la Font de la Canya
Avinyonet del Penedès

Concerts de lluna plena a la Font de la Canya

L’activitat l’organitza el Centre d’Estudis Cossetans, amb el tàndem format pel director de les excavacions Dani López i la dinamitzadora cultural Rosa Vendrell. L’objectiu principal és apropar-vos el jaciment ibèric de la Font de la Canya, origen de la vinya.

La vetllada comença amb un recital de poesia: 'El vi encenia la vida', amb Sílvia Amigó (veu) i Anna Peret (acordió). Poetesses i poetes de tots els temps han cantat al vi. Les cultures mediterrànies n’han lloat els seus poders, els seus beneficis, també els efectes dels seus excessos i la màgia de la seva existència. El recital és un recorregut literari pels poemes que sobre el Vi s’han escrit a través dels segles. Comença honorant la veu del poeta persa Omar Khayyam i segueix amb el poeta llatí Horaci, homenatgem també a Konstantin Kavafis, a Charles Baudelaire, a Joan Vinyoli o Vicent Andrés Estellés, amb el desig d’encendre la vida a glops de versos i donar-li el caliu que un bon got de vi posat a taula sempre ofereix a aquells que l’envolten. Acompanya als versos, la música - ara alegre, ara malenconiosa - de l’acordió diatònic, uns instrument amb matisos tant diversos com les aromes, les textures i els colors que ens vi ens ofereix a cada glopada.

La següent activitat serà la projecció del documental de Xavier Bayer 'Vi o Diversitat. Biodiversitat i vinyes al Penedès', que tracta sobre la riquesa natural de les vinyes, les problemàtiques, el canvi climàtic, les pràctiques ecològiques i altres temes relacionats amb les vinyes del Penedès. El documental recull l'opinió de diversos especialistes i tècnics en viticultura, en biologia, en ecologia, i també hi ha un important treball de filmació de la vida salvatge a l'entorn de les vinyes i dels paisatges. Presentació i col·loqui posterior amb el biòleg Xavier Bayer, guionista i director del documental

Contacte i reserves: 650 473 639 o fontdelacanya@gmail.com.

*Organitza: Centre d’estudis Cossetans, amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès, la Cooperativa d’Iniciativa Social Actua, i la col·laboració d’empreses del municipi.

  • imatge de control 1per1