Activa't
,
2016
Divendres 25 de novembre
Diversos espais
L'Arboç

Defensa personal, conferències, dinar i mural

Actes per commemorar el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere.

PROGRAMA

9:30 a 11h | al Poliesportiu municipal, Curs de defensa personal a càrrec de J.M. Burdalo i V. Pujalte, mestres entrenadors de judo i defensa personal. Per a la realització aquesta activitat gratuïta cal portar roba i calçat còmode.

12h | a la Casa de Cultura (Auditori Municipal), conferència 'Què és la violència de gènere?', a càrrec l’agent Adela de la Policia Local de l’Arboç.

Seguidament, al mateix Auditori, dinar (amanida, pollastre al forn i postre). Preu: 4€. Cal fer la reserva al Punt d’Informació Juvenil.

16h |  Cafè amb representants de les diferents cultures que conviuen a la vila i debat sobre les 'Diferents visions culturals de la violència de gènere'.

Seguidament, a l’entrada de la Casa de Cultura, tothom podrà penjar frases reivindicatives al mural preparat per la ocasió com a preludi de la lectura del manifest del Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

 

El 25 de novembre fou declarat dia Internacional contra la Violència vers les dones durant la I Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib celebrada a Bogotà (Colòmbia) el Juliol de 1981. S'escollí el 25 de novembre per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 per ordre del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana.

Aquestes dones simbolitzaren aleshores la lluita i la resistència, pel que anys després, al 1999, l'ONU donà caràcter oficial a aquesta data, declarant el 25 de novembre com el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona. Aquest dia convida a governs, organitzacions internacionals i organitzacions no governamentals a que celebrin activitats de sensibilització de l'opinió pública respecte a aquest tema que inevitablement ens afecta a totes i a tots.

 

*Organitza: Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de l’Arboç

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1