Espectacles
,
2017
Divendres 20 de gener, 19:30h
L'Agrícol
Vilafranca del Penedès

Espectacle musical i poètic 'Surant com les pedres'

August Garcia ens ofereix una proposta escènica 'Surant com les pedres -Jaume Subirana', amb poemes llegits, poemes cantats i textos del poeta parlant d'ell mateix. L’espectacle comptarà amb August Garcia, veu i guitarra, Pep Puig, rapsode, Josep M. Martí, saxo i teclat, Douglas Suttle, baix.

'Surant com les pedres' proposa que el públic descobreixi i assaboreixi aquesta recerca de la mà d’uns quants músics i un rapsode, que han posat música a alguns poemes de Subirana i els han enllaçat amb d’altres que regalen en veu alta perquè, entre tots, vés a saber si al final emergirà la lleugeresa del poema fet pedra tosca. Imaginar pedres que suren és feina de poetes, com Jaume Subirana. La seva poesia posa mots a allò que no pot expressar-se, connecta amb les nostres sensacions i les fa anar una mica més enllà preguntant-se el què, el com i el perquè.

Jaume Subirana
És escriptor, traductor, gestor cultural i professor universitari. Ha obtigut diversos premis literaris com el premi Carles Riba de poesia amb Final de festa (1988), el de la Fundació Enciclopèdia Catalana per a l’elaboració de Suomenlinna (1996), el premi Ferran Soldevila de biografies i estudis històrics (1999) amb Josep Carner: l'exili del mite (1945-1970). L’any 2011 el poemari Una pedra sura va ser guardonat amb el Premi Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater 2011. L'any 2000 va posar en marxa (i dirigí fins al 2004) el portal Lletra. Entre 2004 i 2006 va ser el director de la Institució de les Lletres Catalanes. Ha format part de la junta del PEN Català (1995-2004) i del consell de redacció de la revista Caràcters (2000-2004).

*Amb la col.laboració de la Secció literària de L’Agrícol.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1