Arts
,
2016
Del 16 al 30 de desembre
Cal Bolet i Auditori
Vilafranca del Penedès

Exposició '16x16: Setze jutgesses per al 2016'

Exposició produïda per l’Institut Català de les Dones i la revista Enderock. L’exposició '16x16: Setze jutgesses per al 2016' pretén difondre i reconèixer la trajectòria artística de les cantants catalanes exemplificada en 16 dones que canten. L’objectiu és impulsar el coneixement i fer un reconeixement al ric i divers talent femení en el món de la música popular.

Les cantants i músics del 2016 ja han sobreviscut les primeres lluites d’equitat en el món de la cançó, diferent del temps en què entre els Setze jutges destacaven només quatre dones: Maria del Mar Bonet, Núria Feliu, Guillermina Motta i Marina Rossell. Avui dia la percepció és una altra i com a mostra del gran nombre de dones cantants aquesta exposició n’ha seleccionat 16: Marina Rossell, Lídia Pujol, Maria Rodés, Joana Serrat, Maia Makowski, Bikimel, Dolo Beltran, Anna Roigs, Sílvia Pérez Cruz, Judit Neddermann, Eva Dénia, Meritxell Gené, Ivette Nadal, Maria Arnal, Gemma Humet i Núria Graham.

Inauguració: Divendres 16 de desembre, 19h. La inauguració comptarà amb la presència de dues de les seves protagonistes, Anna Roig i Maria Arnal. L’acte anirà conduït per la periodista Laura Moreno Dinaret, ex-redactora de la revista musical Enderock i comunicadora de Promoció Cultural que parlarà sobre l’escena musical femenina actual. Les cantants explicaran la seva visió sobre les aportacions de les dones en el món de la música moderna.

L’exposició es podrà veure després i fins al 30 de desembre a l’Auditori Municipal (av. Catalunya, 15) amb un horari d’obertura al públic de 10 a 12h.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1