AGENDA
Arts
Del 28 d'abril al 28 de maig
2017
Sala del Portal del Pardo
  • El Vendrell

Exposició de la Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals del Penedès

El passat mes de gener, l’Associació Ardhara i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell van convocar la segona Biennal d’arts plàstiques i visuals per potenciar la difusió de la creativitat emergent al Penedès i Garraf i descobrir artistes plàstics i visuals.

D’aquesta manera, el Vendrell agafa el relleu de la primera convocatòria del 2015 que va tenir lloc a Vilafranca del Penedès, coincidint amb el fet de ser Capital de la Cultura Catalana, i que va culminar amb l’exposició col·lectiva dels artistes seleccionats a la Capella de Sant Joan.

Artistes seleccionats

  • Marta Bosquet, del Vendrell
  • Jordi Cabestany, de Vilafranca del Penedès
  • Roser Blanch, de Vilafranca del Penedès
  • Carlos Ruiz, de Vilanova
  • Aileen Hamilton, de Sant Pere de Ribes
  • Sara Bonache, de Vilanova i la Geltrú

El jurat de la Biennal ha estat format per Anna Maria Guasch, catedràtica d’Història de l’Art de la UB i crítica d’art especialitzada en art contemporani; Jordi Ribas, treballador cultural; Josep Miquel García, director de la Fundació Apel·les Fenosa; Ramon Sicart, galerista; Camil·la Pérez, membre de l'Ardhara, ceramista i presidenta de la Comissió d'Art del Vendrell; i Aura Gumà, seleccionada a la Biennal d'Arts Plàstiques i visuals 2015.

La Biennal

La Biennal té com a objectiu recuperar i actualitzar l'esperit de les 'Exposicions d'Art del Penedès' que es feien als anys 20 del segle XX en diferents ciutats de l'Alt i Baix Penedès i el Garraf. Amb aquest mateix esperit, durant els anys 1987, 1991 i 1995 un grup de joves d'artistes del Penedès van ser seleccionats per a formar part d'una convocatòria promoguda per diferents ajuntaments i altres institucions democràtiques amb el nom d'Ardhara. La convocatòria va aplegar artistes no professionals de les arts plàstiques i visuals de diferents municipis del Penedès: El Vendrell, Sant Pere de Riudebitlles, Vilafranca del Penedès, l'Arboç, Sant Sadurní d'Anoia, Gelida, Vilanova i la Geltrú, etc... amb l'objectiu de mostrar de manera conjunta l'art emergent del moment. 

L’any 2012, diferents artistes que van participar en l’Ardhara es van reunir i organitzar per constituir  una entitat estable i promoure l’art contemporani que s’està creant al nostre territori. I una de les seves principals iniciatives és la convocatòria d’una Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals.

Preu: gratuït

Horari: de dimarts a divendres de 17h a 20h, dissabtes d'11h a 14h i de 17h a 20h, i diumenges i festius d'11h a 14h

Inauguració: divendres 28 d'abril, 20h

Et pot interessar

Divendre 24 de novembre, 19h
Sant Pere de Riudebitlles
Y-X o la fidelitat dels cignes negres
Divendres 24 de novembre, 21h
Celrà
Dàmaris Gelabert
Diumenge 26 de novembre, 18h
Alpicat
El Més Petit de Tots
De l'11 al 26 de novembre
Lleida
Leandre
Del 4 de novembre al 28 de gener
Lleida
Centelles
Del 2 de novembre al 21 de gener
Lleida
Moros i cristians
Del 7 de novembre al 2 de desembre
Lleida