AGENDA
Arts
De l'11 de febrer al 31 de març
2017
Galeria Sicart
  • Vilafranca del Penedès

Exposició 'Estaré fent art polític de dretes? Notes sobre la forma', de Levi Orta

Levi Orta (Havana, Cuba, 1984, resideix a Catalunya) investiga el component creatiu dins de la política, centrant-se en les imprecisions de la frontera entre l'art-política, imprecisions on la realitat es torna irracional i per conseqüència una obra d'art en potència. Levi està interessat a ressaltar el matís polític subversiu de les realitats político-artístiques reproduint els seus propis mecanismes i estratègies, sempre des d'una postura cínica i irònica que atempta solapadament contra allò hegemònic. Les seves peces es desenvolupen en el camp de la realitat on realitza accions conductuals que posteriorment són presentades com instal·lacions, vídeos, i / o fotografies.

'Estaré fent art polític de dretes? Notes sobre la forma' és la seva primera exposició individual a Catalunya. Combinant 6 projectes que junts mostren una de les arestes de la seva investigació, Levi ens proposa repensar la forma en què les posicions ideològiques es barregen amb l'art i els seus diferents actors. Existeix un art polític d'esquerres i un altre de dretes? L'art polític sempre ha de fer el correcte? ¿Es pot ser d'esquerres quan els teus referents són de dretes o a l’inrevés? Aquestes són algunes de les preguntes que Levi es planteja analitzar en l'exposició.

Graduat del Instituto Superior de Arte de La Habana el 2010, de la Cátedra de Arte Conducta el 2009 i del HWP Askhal Alwan de Beirut el 2016. Ha participat a les biennals de La Habana, Pontevedra, Liverpool, del Merco Sur i de Las Fronteras. Durant els últims anys ha mostrat el seu treball a Alemanya, Àustria, EEUU, España, França, Israel, Brasil, Mèxic, Canadà, Croàcia, Regne Unit, Xina, Líban, Japó i Cuba. A España ha rebut reconeixements com el Premi Ciutat de Palma "Antoni Gelabert" d'Arts Visuals i la beca de Artes Plásticas de la Fundación Botín.

Et pot interessar

Dissabte 21 d'octubre, 17:30h
Vilafranca del Penedès
Divendres 20 d'octubre, 20:30h
Vilafranca del Penedès
Dissabte 21 d'octubre, 19h
Vilafranca del Penedès
olives
Diumenge 22 d'octubre, 11h
Vilafranca del Penedès
Del 15 d'octubre al 12 de novembre
Vilafranca del Penedès
Dissabte 21 d'octubre, 12h
Vilafranca del Penedès
Diumenge 12 de novembre, 11h
Vilafranca del Penedès
Diumenge 22 d'octubre, 12h
Vilafranca del Penedès