Arts
,
2017
Del 2 al 9 de juny
La Fusteria
El Vendrell

Exposició 'Obrim portes'

La Sala d'exposicions La Fusteria del Vendrell acull l’exposició 'Obrim portes' sobre els costums i objectes relacionats amb el Marroc i el Pakistan.

La iniciativa sorgeix de les alumnes del grup del curs d’alfabetització en català que organitza la Regidoria d’Educació i té com a objectiu, per una banda, posar en evidència la implicació de vilatans arribats de cultures molt diferents a la nostra, que viuen la seva quotidianitat sense perdre els seus propis costums, però integrant-ne de nous d’acord amb l’entorn en el que hi viuen actualment; i, per altra banda, construir ponts de relació i convivència a partir d’elements íntims i personals desinteressadament han volgut compartir.

Aprofitant la inauguració de l'exposició, divendres 2 de juny, a les 17h, les alumnes duran a terme tatuatges d’alquena (henna) del Marroc i de mehndi del Pakistan i oferiran degustació de te i dolços típics a qui vulgui fer un tast de la seva cultura.

L'exposició està formada per 30 fotografies extretes d’àlbums familiars que recullen estampes familiars, festes populars i actes socials, costums, objectes tradicionals, així com escenes de la vida quotidiana.

L’essència d’aquesta experiència radica en què les persones que participen d’aquesta mostra no pertanyen a cap associació ni entitat relacionades amb la promoció del seu país. L’únic vincle que les uneix són les classes d’alfabetització en català. D’aquí l’ambigüitat del títol de l’exposició 'Obrim portes'. Les alumnes, i les seves famílies, obren portes de casa seva i ens deixen tafanejar transgredint, en certa manera, qualsevol frontera cultural; nosaltres, alhora, obrim portes de casa nostra per acollir i compartir la diversitat cultural que ens ofereixen.

Aquesta iniciativa vol contribuir a l'apropament dels col·lectius que, procedents de cultures molt diferents, han d'aprendre a conviure en un país nou, amb costums propis. El coneixement mutu és el millor camí per superar prejudicis i conviure en harmonia. Com és habitual les alumnes s’han implicat de valent en la preparació d’aquesta mostra.

Des de diversos departaments de l’Ajuntament es treballa perquè la gent vinguda d’altres països pugui integrar-se amb total normalitat a la nostra vila, procurant que tinguin a l’abast els instruments per aprendre la nostra llengua com a element facilitador per a la participació de la vida social i cultural del Vendrell, basant-se sempre en el respecte de les diferències i cercant l’enriquiment a través d’elles.

Inauguració: divendres 2 de juny, 17h

Horari: dimarts a dissabte de 17:30h a 20h

*Organitzada: Regidoria d’Educació de l’Ajuntament del Vendrell, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1