Menjar i beure
,
2016
Dissabte 10 de desembre, 12h
Museu del Ferrocarril
Vilanova i la Geltrú

Fes-t'hi - Festival d'Hivern de la Cervesa Artesana

Aquesta és la sisena edició d'una mostra que s'ha anat consolidant en el panorama cerveser català, ja que és la única que té lloc a l'hivern i que està especialitzada en cerveses d'aquesta temporada. Es continuarà celebrant a la nau del Museu del Ferrocarril i obrirà de les 12 h del migdia fins a mitjanit. 

Enguany hi participaran una vintena de productors que oferiran un centenar de cerveses artesanes diferents. La majoria de cerveseries són catalanes però també es comptarà amb la participació de dos convidats estrangers, els italians Birra Brúton i Birrificio Italiano. Tots els productors estaran presents el dia de la mostra per servir i explicar de primera mà el seu producte. 

Paral·lelament a l'espai firal, durant tot el dia es duran a terme diverses activitats divulgatives. A les 12 h es realitzarà una cocció popular de cervesa artesana per donar a conèixer el procés d'elaboració a totes aquelles persones interessades en aprendre a fer cervesa. L'activitat serà gratuïta i no cal inscripció prèvia. 

De les 12.15 a les 13 h, arriba la II Trobada HOMEBREVNG, trobada de cervesers casolans on es comparteixen coneixements i experiències amb elaboradors aficionats. L'activitat és gratuïta i cal inscripció prèvia al mail elsinglot@gmail.com 

A les 13 h, una de les novetats d'enguany, Tast de Llúpol a càrrec de Lupulina.cat. Es podran provar els llúpols de la collita 2016 d'una manera singular. Activitat gratuïta i cal inscripció prèvia al Punt d'Informació del Fes-t'hi. 
També a la 13.15 h, tindrà lloc un tast guiat a càrrec dels sommeliers cervesers Guillem Laporta i Kike Ojanguren, de l'espai de tast Homo Sibaris i Asturias, Pais de Quesos respectivament. Per aquesta activitat cal inscripció prèvia al Punt d'informació del Fes-t'hi, tindrà un cost de 12 euros i es podrà fer un tast de 4 cerveses maridades amb 4 formatges. 
De les 18 a les 19 h. a la Sala Multiusos del Museu, una de les cerveseries convidades, Birra Brúton, ens explicarà la metodologia de treball de la cerveseria, per després realitzar un tast de tres de les seves cerveses. L'activitat tindrè un cost de 6 euros i cal inscripció prèvia al Punt d'informació del Fes-t'hi. 

Com cada any, l'accés a la fira és gratuït i per degustar les cerveses caldrà comprar el got del Fes-t'hi que tindrà un cost de 2 euros. També hi haurà una amplia oferta gastronòmica de productes locals. 

Amb motiu del Fes-t'hi, l'entrada als exteriors del Museu del Ferrocarril serà gratuïta fins les 18.30 h i l'aparcament de Renfe també serà gratuït pels assistents. 
El Fes-t'hi està organitzat per l'Associació Singlot, entitat vilanovina que té per objectiu promoure la cultura de la cervesa artesana i el producte de proximitat; i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i més d'una vintena de patrocinadors.

  • imatge de control 1per1