Espectacles
,
2017
Del 2 a l'11 de juny
Sant Sadurní i diferents municipis de l'Alt Penedès
Sant Sadurní d'Anoia, Avinyonet del Penedès, Vilafranca del Penedès, Sant Martí Sarroca, Torrelavit, Llorenç del Penedès, Olèrdola i Gelida

Festival EVA Penedès

Del 2 a l’11 de juny el Penedès serà l’epicentre de la narració i la tradició oral contemporània, amb la 13a edició del Festival En Veu Alta que portarà, a 14 municipis, 44 propostes molt representatives, de diferents formats i estils i dirigides a públic adult i familiar. Narradors, actors, cantants, rapsodes i xerraires impenitents que ens vindran a explicar vés a saber què. 

Sant Sadurní d’Anoia esdevindrà la capital de la narrativa en un primer cap de setmana intens de l’EVA Penedès (del 2 al 4 de juny). Del 5 a l'11 de juny hi haurà espectacles en 13 municipis més del Penedès (Sant Pere de Riudebitlles, Olèrdola, Torrelavit, Sant Quintí de Mediona, Torrelles de Foix, Gelida, Sant Margarida i els Monjos, Avinyonet del Penedès, Vilafranca del Penedès, Subirats, Pla de Penedès i Sant Martí Sarroca i Llorenç del Penedès). 

La 13a edició de l’EVA Penedès comptarà amb 20 espectacles per a públic adult, 10 familiars, 2 cursos de formació de lectura en veu alta i 12 sessions de lectures vinculades al voluntariat de l'EVA354. I tot, seguint amb un dels trets distintius del Festival: portar espectacles en espais singulars i poc habituals, ocupant des de places i carrers fins a indrets com el Cementiri de Sant Sadurní d’Anoia, parcs, jardins, caves i, fins i tot, uns safaretjos.

La quarta edició de 'Per viure al cementiri no cal morir-se' ens presenta una passejada amb músics com Sthépane Laibet o La Cris, narració amb Assumpta Mercader o Christian Atanasiu, una creació que uneix dansa, text i música amb Marta Casas, Angie Mas i Narcís Coromina o, i per primera vegada, una projecció a càrrec de Cineclub Vilafranca. Un altre dels clàssics de l'EVA, 'A tres bandes', un itinerant amb Ireneu Tranis, Jaume Arnella i Assumpta Mercader. Altres espectacles destacats? Dos sopars literaris de la mà del director Ricard Gázquez; una de Jesús Moncada amb la Cia Mea Culpa; dos concerts de Maria Arnal i Marcel Bagés presentant '45 cerebros y 1 corazón'; el penedesenc Inda Pereda amb espectacle familar; homenatges a Lewis Carroll, Virgína Woolf i Mercè Gost; i la periodista Cristina Mas, a l’espai Les entranyes de l’EVA; narradors com Merche Ochoa, Yoshi Hioki, Marta Millà i Horacio Kurti, Dalí Blanch o Arnau Vilardebò. Màrius Serra ens farà jugar de nou amb les paraules, enguany amb proposta familiar; Toni Gomila, amb el que ja és un clàssic, 'Acorar'; o l'actor Oscar Intente que enguany clourà l'EVA Penedès amb 'Aula Brecht'.

A tot això cal sumar-hi que, en aquesta nova edició, l’EVA vol apropar la cultura occitana, propera tan territorial com lingüísticament al nostre territori, presentant una proposta conjunta amb el CAOC, el Cercle d’Agermanament Occitano-català. Precisament, l'espectacle inaugural de l'EVA Penedès a Sant Sadurní serà un ball folk occità amb cançons i danses amb Mirabèl.

Podeu consultar el programa i més informació sobre el Festival EVA aquí. 

  • imatge de control 1per1