Música
,
2017
Divendres 16 de juny, 20h
Teatre Principal
Vilanova i la Geltrú

FIMPT Carles Belda & Sanjosex 'Càntut'

El cantant, guitarrista i ànima del grup Sanjosex, Carles Sanjosé, s’ha aliat amb l’acordionista diatònic sabadellenc de formacions com Pomada, Mesclat, el Conjunt Badabadoc…, Carles Belda en aquest nou espectacle que neix amb la voluntat de recuperar cançons que pervivien tan sols en la tradició oral.

Els dos Carles s’han submergit de ple en el cançoner online Càntut: Cançons i músiques dels avis, impulsat pel musicòleg Albert Massip i que rastreja la petja del cant de tradició oral a les comarques de Girona per triar-ne un repertori que han batejat amb el mateix nom: Càntut.

Després d’absorbir lentament les cançons per fer-les ben seves, juntament amb la violinista Coloma Bertran i el multiinstrumentista Jordi Casadesús porten aquestes tonades a una nova dimensió, sempre amb un peu aferrat a la tradició i l’altre jugant amb l’avantguarda. Al llarg del disc hi trobem també petits fragments samplejats dels avis que, originalment, van conservar les cançons vives en la seva memòria.

El nou disc de Belda & Sanjosex figura al top 20 de la World Music Charts Europe (WMCE) del mes d’abril, la llista europea de world music que escullen periodistes especialitzats d’arreu del continent i ha estat guanyador de la primera edició del Premi Teresa Rebull a la producció musical en cultura popular i tradicional.

Carles Belda & Carles Sanjosex interpretaran la seva versió del Passeig del Carme de Pere Tàpias, per inaugurar el 37è FIMPT.

Més info: web del FIMPT

  • imatge de control 1per1