Música
,
2017
Divendres 16 de juny, 22h
Plaça del Port
Vilanova i la Geltrú

FIMPT Radio Cos 'Pasatempo'

Xurxo Fernandes i Quique Peó, cantants i percussionistes de Ràdio Cos, són dos referents en el camp de la investigació etnogràfica a Galícia que han fet evolucionar la música galega d’arrel de forma natural.

Després de l’èxit del primer disc, Ràdio Cos (2013), girant per multitud de festivals europeus, són seleccionats per la revista Folk in Roots dins el rànquing dels millors discos de l’any. També entren a la prestigiosa llista World Charts Music d’èxits musicals aquest mateix any, i són grup oficial del Womex 2016.

Ràdio Cos ja fa deu anys que va recorrent escenaris a Bèlgica, Anglaterra, Escòcia, Bretanya i Galícia, transmetent la seva manera d’entendre la música tradicional.

La banda la conformen a més tres prestigiosos músics gallecs que tenen al seu càrrec l’acordió (Xan Pampín), gaita i saxo tenor (Pere Lamas) i violí (Nikolai Velikov).

Pasatempo, és el seu nou treball, en el que Radio Cos persegueix aglutinar en aquest disc les cultures amb les que han mantingut un contacte a través dels seus viatges musicals.

Les melodies utilitzades en aquest projecte pertanyen al seu arxiu d’enregistraments de camp, treball que porten fent des de fa més de trenta anys.

Més info: web del FIMPT

  • imatge de control 1per1